Hotararea redactata de Comisia juridica a Senatului privind votul plenului in cazul Sova a fost aprobata, miercuri, in Biroul Permanent si va fi trimisa spre publicare in Monitorul Oficial, a anuntat Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Senatului a precizat ca a intrunit Biroul Permanent intr-o scurta sedinta, pentru a lua act de proiectul de hotarare care a fost redactat de Comisia juridica. "In Biroul Permanent am luat acest proiect si l-am si votat, l-am adoptat si sigur ca il trimitem spre publicare la Monitorul Oficial", a spus Tariceanu. Articolul acestei hotarari prevede ca se "constata ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor si de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva" a senatorului Dan Sova.

Calin Popescu Tariceanu a subliniat ca nu este vorba despre o hotarare noua, ci, conform deciziei Curtii Constitutionale, de formalizarea hotararii care s-a luat in data de 25 martie. ”E vorba despre redactarea hotararii pe care Curtea a considerat ca Senatul a luat-o prin votul pe care il cunoasteti, in data de 25 martie, in cazul solicitarii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a unui membru al Senatului”, a explicat Tariceanu. Intrebat de ce a fost nevoie de convocarea unei noi sedinte de Birou Permanent, presedintele Senatului a aratat ca ”a trebuit sa tina cont de toate elementele de legalitate”.

Tariceanu a explicat ca raspunsul comisiei juridice a fost facut catre Biroul permanent. ”Cel care trebuia sa ia cunostinta de acest lucru era Biroul permanent. Ca atare, am convocat Biroul Permanent”, a spus el. Intrebat cum poate Biroul Permanent sa adopte un proiect de hotarare, in conditiile in care doar plenul adopta hotarari, presedintele Senatului a replicat: ”Biroul permanent nu adopta hotarari. Conform deciziei Curtii Constitutionale, Senatul s-a conformat prin redactarea hotararii luata in 25 martie. Nu e vorba despre o noua hotarare ci doar de redactarea ei”. Tariceanu a mai spus ca hotararea Senatului are data de adoptare 25 martie si data de publicare 22 aprilie si a adaugat ca acest document va avea semnatura sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.