Fostul judecator si secretar de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, pentru dare de mita si trafic de influenta, dupa ce ar fi promis foloase necuvenite unei judecatoare pentru o decizie favorabila intr-un dosar al sotiei sale.

Potrivit procurorilor, in cursul lunii noiembrie 2014, Putura i-a promis judecatoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistrita - Sectia civila, ca, din functia de secretar de stat pe care o va exercita in perioada urmatoare in Ministerul de Justitie sau printr-un functionar de legatura ce ii poate influenta pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de catre o persoana din familia judecatoarei (fiul acesteia, n.r.), a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

In schimbul interventiei promise, Putura i-a solicitat lui Iacob sa pronunte o hotarare favorabila intr-un dosar in care sotia sa era reclamant recurent. In acelasi context, Ovidiu Putura i-a dat judecatoarei articole de incaltaminte, prin intermediul sotiei sale. Putura mai este acuzat ca, in perioada 2013 - 2014, a primit de la o persoana foloase necuvenite in cuantum de circa 30.000 de euro, constand in cheltuieli aferente unor partide de vanatoare, unor sejururi la mare, un costum de vanatoare si suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecatori, intr-un dosar in care persoana respectiva avea calitatea de inculpat, in vederea obtinerii unei hotarari favorabile acestuia din urma, relateaza MEDIAFAX.

Ovidiu Putura este in prezent arestat. In plus, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumelor de 80.970 euro si 966 de dolari, ridicate cu ocazia perchezitiei din casa acestuia. Dosarul a fost trimis spre judecare Curti de Apel Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza. Procurorii anticoruptie au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de Corina Iacob pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Potrivit unor documente ale procurorilor DNA, obtinute de MEDIAFAX, in 2012, Alina Ofelia Putura, sotia fostului secretar de stat in MJ Ovidiu Putura, a revendicat in instanta un teren de 916 metri patrati, in Bistrita. In 29 aprilie 2014, Judecatoria Bistrita a respins actiunea formulata de Alina Putura, iar aceasta a atacat hotararea cu recurs, in 5 august 2014. Tribunalul Bistrita a stabilit termene de judecata in 16 octombrie, 27 noiembrie si 4 decembrie 2014, iar din complet a facut parte si judecatoarea Corina Iacob.

Citeste si:
PSD îi cere lui Nicolae Bădălău să îşi depună demisia. Fostul...
PSD îi cere lui Nicolae...

I


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.