Un numar de 35 de migranti din Irak si Siria au fost prinsi, in noaptea de luni spre marti, in Vama Varsand, in timp ce incercau sa iasa ilegal din tara ascunsi in remorca unui TIR condus de un roman care mergea in Ungaria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Politiei de Frontiera Arad, la Punctul de Trecere a Frontierei Varsand a fost verificat un TIR inmatriculat in Romania, condus de un cetatean roman, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, profile metalice de la o societate din Turcia pentru o firma din Ungaria.

"Actionand in baza analizei de risc, politistii de frontiera romani au verificat mijlocul de transport, ocazie cu care au observat ca sigiliul vamal aplicat pe semiremorca prezinta urme de relipire cu un adeziv incolor. In urma controlului, in semiremorca TIR-ului au fost descoperite 35 de persoane (32 barbati, o femeie si doi copii), care nu vorbeau limba romana si nu aveau documente de identitate", se arata intr-un comunicat de marti al Politiei de Frontiera Arad.

In urma cercetarilor, s-a constatat ca 30 dintre migranti sunt cetateni irakieni, iar cinci sunt din Siria. Acestia, cu varste cuprinse intre 11 si 45 ani, au declarat ca intentionau sa ajunga ilegal in Germania. Soferul si migrantii sunt audiati, romanul fiind suspectat de trafic de migranti, in timp ce strainii vor fi cercetati pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Un caz similar s-a inregistrat in 12 aprilie, cand politistii de frontiera de la Nadlac au descoperit 74 de migranti (73 cetateni sirieni si un cetatean iranian), ascunsi in remorca unui automarfar care avea ca destinatie Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.