Romania s-a clasat pe locul al treilea, cu doua medalii de aur si cate una de argint si bronz, la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete, care s-a desfasurat in perioada 14 - 20 aprilie la Minsk, informeaza Ministerul Educatiei.

Lotul olimpic national a fost compus din patru eleve de la Liceul International de Informatica din Capitala. Simona Diaconu (clasa a XII-a) si Ioana Teodorescu (clasa a X-a) au cucerit medalii de aur, Marina Romina Ivan (clasa a XII-a) - medalie de argint, iar Raluca Cobzaru (clasa a XI-a) - medalie de bronz. Simona Diaconu a participat pentru a patra oara la aceasta olimpiada, fiind medaliata de fiecare data cu aur, iar Marina Romina Ivan pentru a doua oara, obtinand si o medalie de bronz anul trecut.

Echipa Romaniei a fost insotit de profesorii coordonatori Csapó Hajnalka si Mihai Baluna. Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete (EGMO) este un concurs international similar ca structura cu Olimpiada Internationala de Matematica (doua probe scrise sustinute in doua zile consecutive). Conform regulamentului competitiei, o echipa este formata din patru eleve. La editia din acest an au participat 30 de tari, Romania plasandu-se pe locul al III-lea in clasamentul pe medalii, scrie MEDIAFAX.

Editiile precedente au avut loc in Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013) si Turcia (2014), rezulatele elevilor romani incluzand de fiecare data patru medalii: o medalie de aur si trei de argint, in 2012, o medalie de aur, doua de argint si una de bronz, in 2013, si doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz, in 2014 si 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.