Un copil in varsta de opt ani diagnosticat cu enterocolita a murit la spitalul din Curtea de Arges, la o zi de la internare, iar familia acestuia a depus plangere penala la Parchet impotriva cadrelor medicale pe care le acuza de omor din culpa, neglijenta in serviciu si rele tratamente.

Un barbat a depus plangere penala la Parchetul Judecatoriei Curtea de Arges, solicitand procurorilor sa faca cercetari dupa ce fiul sau, in varsta de opt ani, a murit la o zi de la internarea in unitatea medicala. Purtatorul de cuvant al Parchetului Judecatoriei Curtea de Arges, procurorul Cristian Siea, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca plangerea penala a fost depusa luni, iar barbatul solicita efectuarea de cercetari pentru neglijenta in serviciu, rele tratamente aplicate minorului si omor din culpa, fapte ce ar fi fost savarsite de cadrele medicale de la Spitalul Municipal Curtea de Arges.

Barbatul spune ca, vineri, a ajuns cu fiul sau la Camera de primiri urgente a spitalului din Curtea de Arges, baiatul avand stari de voma si diaree. Medicii de la Urgenta au intrebat despre istoricul medical al copilului, apoi l-au trimis la sectia de chirurgie, unde un medic specialist a constatat ca nu are apendicita, dupa care au decis internarea copilului la sectia de pediatrie, scrie mediafax.

Tatal copilului a mai afirmat ca a doua zi, cand si-a sunat sotia care ramasese internata in spital cu copilul, aceasta i-a spus ca starea baiatului s-a agravat, iar cand a ajuns la spital ca sa-si viziteze fiul, barbatul a fost trimis cu o reteta sa cumpere medicamente antispastice si antidiareice pentru cel mic. Intre timp, extremitatile corpului baiatului au inceput sa se invineteasca, iar mama acestuia a cerut ca baiatul sa fie transferat fie la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, fie la o unitate medicala din Bucuresti, iar, potrivit parintilor, medicii de la Curtea de Arges au refuzat acest lucru. Sambata dupa-amiaza, la mai putin de 24 de ore de la internare, copilul a murit.

Directorul Spitalului Municipal Curtea de Arges, Ionela Danet, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca baiatul a fost internat in 17 aprilie, la ora 21.13, cu simptomele unei gastro-enterocolite acute si cu deshidratare, iar medicii i-au instituit tratamentul cu antibiotice si l-au hidratat cu perfuzii, evolutia starii de sanatate fiind, in prima faza, favorabila.

Citeste si:
Ce sunt alergenii: tipuri și simptome principale
Ce sunt alergenii: tipuri și...

Conform directorului unitatii sanitare, a doua zi de la internare, in jurul orei 17.00, starea de sanatate a copilului ”s-a inrautatit brusc”, el a intrat in stop cardiorespirator, iar la ora 18.15 a fost declarat decesul, medicii neputand face nimic pentru a-l salva pe copil. ”Nimeni nu-si explica schimbarea brusca a starii generale”, a afirmat medicul Ionela Danet. Aceasta a precizat ca spitalul nu a primit nicio sesizare din partea parintilor, insa a fost deschisa o ancheta interna.

Intrebata daca parintii au solicitat transferul si de ce copilul nu a fost trimis la alt spital, directoarea spitalului din Curtea de Arges a explicat ca medicul nu a putut solicita transferul la alt spital din cauza gravitatii starii de sanatate a baiatului. ”Medicul de garda a vrut sa faca transferul, dar nu a mai putut, pentru ca starea de sanatate era atat de grava incat era imposibil sa fie trimis in alta parte”, a mai spus medicul Ionela Danet.

Citeste si:
Un singur elev din 162.000 a fost întors din drum pentru că avea febră
Un singur elev din 162.000 a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.