Inscrierile pentru cea de-a 13-a editie a atelierului de film Let`s Go Digital (LGD), unul dintre evenimentele de traditie ale Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), au inceput, data limita fiind 15 mai.

Atelierul este organizat de Festivalul International de film Transilvania (TIFF), in colaborare cu Asociatia Culturala Control N. Atelierul de film Let's Go Digital! se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, din toata tara, pasionati de film, fotografie si editare video, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Timp de 10 zile, tinerii vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgand intensiv toate etapele realizarii unui film: scrierea scenariului, filmare si editare. Ei vor avea acces la aparatura profesionala, indrumati de profesionisti din cinematografia romaneasca si, de asemenea, vor putea sa ia parte la evenimentele festivalului. Astfel, 15 participanti, alesi pe baza unei preselectii facute de echipa de traineri care va sustine atelierul la Cluj-Napoca, vor lucra in echipe de cate trei, pornind de la o tema data. Lor li se vor alatura trei seniori, fosti participanti Let's Go Digital, care vor avea rolul de a-i indruma pe incepatori si de a realiza un film de "making of" al atelierului.

Filmele rezultate vor fi proiectate in ultima seara in fata publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cea mai buna pelicula realizata in cadrul Let's Go Digital! 2015. Scurtmetrajul castigator va fi premiat la gala de inchidere a atelierului. Regulamentul si detaliile necesare inscrierii pot fi gasite pe site-ul http://tiff.ro/content/regulament-0.

Lansat in 2005 in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, atelierul Let's Go Digital! a devenit de-a lungul timpului un adevarat laborator de creatie cinematografica dedicat tinerilor pasionati de film. Editia cu numarul 13 a Let's Go Digital! este organizata de Festivalul International de Film Transilvania, in parteneriat cu Asociatia Culturala Control N, si va avea loc la Cluj-Napoca, intre 29 mai si 7 iunie. Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Asociatia pentru Film si Cultura Urbana, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC).

Citeste si:
Înscrierile pentru Gala Green Report Ediția a 3-a 2023 continuă...
Înscrierile pentru Gala Green...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.