Peste 35.000 de turisti sunt asteptati pe litoralul romanesc in weekend-ul de 1 Mai, afirma presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin, care spune ca majoritatea vor alege statiunea Mamaia si ca exista hoteluri care sunt rezervate in totalitate pentru perioada respectiva.

"Ne asteptam la peste 35.000 de turisti pe litoralul romanesc in weekendul intre 1-3 mai. Vremea se anunta foarte frumoasa, asta ne ajuta foarte mult in fiecare an sau ne poate incurca. Vanzarea merge foarte bine si feedback-ul pe care il avem de la agentiile ANAT este acelasi, deci vanzarea prin agentii merge foarte bine, oamenii s-au grabit sa faca rezervari, mai ales pentru statiunea Mamaia", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Corina Martin, spunand ca exista hoteluri care au vandut deja toate locurile pentru weekend-ul de 1 Mai.

Ea a precizat ca lista evenimentelor pentru 1 Mai nu a fost definitivata, dar nu va lipsi parada autoturismelor, aceasta urmand sa fie admirata atat de turisti, cat si de constanteni. Astfel, la parada vor participa masini de epoca, motociclete, masini de curse, care vor parcurge ruta Mamaia - Constanta si retur.

Corina Martin a mentionat ca este posibil ca la parada sa fie prezente si carele alegorice ale cluburilor din Mamaia, dar o decizie finala in acest sens urmeaza sa fie luata saptamana viitoare. De asemenea, de 1 Mai va fi organizat un infotrip pentru agenti de turism si jurnalisti din Turcia si Italia, acestora urmand sa le fie prezentate principalele atractii ale litoralului.

Presedintele ANAT, Aurelian Marin, a spus, la conferinta de presa, ca preturile pentru minivacanta de 1 Mai merg de la 60 de lei de persoana la 150 de lei de persoana pe noapte, in functie de numarul de stele al unitatii hoteliere. Astfel, pentru un hotel de doua stele o persoana va plati pentru o noapte in medie 60-70 de lei pe noapte, pentru trei stele - 80-100 de lei de persoana pe noapte si pentru patru stele - 100-150 de lei de persoana pe noapte, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Aurelian Marin a mentionat ca pentru sudul litoralului tarifele sunt mai mici cu 20-25 la suta fata de Mamaia. Totodata, Corina Martin a adaugat ca in aceasta vara pe litoralul romanesc vor fi prezenti 4.500 de turisti din Israel, acestia urmand sa cheltuiasca in Romania peste trei milioane de euro. "Ceea ce a inceput anul trecut ca un proiect - pilot, cu un zbor pe saptamana, se dezvolta in acest an la doua zboruri pe saptamana, este vorba de joi si duminica, sosesc peste 4.500 de pasageri din Israel pe care ii asteptam in vacanta, in mod special in Mamaia, dar si la un hotel din Eforie Nord. Noi am estimat undeva la doua milioane de euro incasarile din serviciile de cazare si masa pentru acesti 4.500 de turisti, adaugam peste 1,5 milioane de euro din incasarile in atractii, tururi locale, intrari la toate atractiile si excursiile pe care le organizam si depasim un volum de trei milioane de euro de incasari", a mai spus Corina Martin.

Citeste si:
Ciolacu: „Trebuie să fie fermi în aplicarea legii. Au toată...
Ciolacu, apel către jandarmii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.