Gheorghe Borcean este noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, acesta fiind ales la conducerea organizatiei profesionale dupa ce Vasile Astarastoae a demisionat.

Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania (CMR) s-a intrunit, vineri, in sedinta pentru alegerea noului presedinte al CMR, dupa ce profesorul dr. Vasile Astarastoaie si-a inaintat demisia din aceasta functie.In urma votului, doctorul Gheorghe Borcean, care ocupa functia de vicepresedinte al CMR, a fost ales in functia de presedinte, fiind inregistrat un singur vot "impotriva".

De asemenea, dupa alegerea lui Gheorghe Borcean la conducerea CMR, in locul vacant de vicepresedinte a fost ales profesorul dr. Micea Cinteza, care in trecut a avut si el un mandat de presedinte al organizatiei profesionale. Din Biroul Executiv al CMR mai fac parte vicepresedintii Constantin Carstea si Calin Bumbulut, precum si secretarul general Viorel Radulescu.

La sfarsitul lunii martie, Vasile Astarastoae si-a dat demisia din functia de presedinte al CMR, functie pe care o ocupa din 2007, el motivand ca a luat decizia ca urmare a sentintei Judecatoriei Iasi, care l-a condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. Decizia, luata in 27 martie, nu este definitiva, putand fi atacata cu apel, scrie MEDIAFAX.

Procurorii il acuza pe Astarastoae ca s-ar fi angajat pe sine insusi in proiectul european "Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare in domeniul managementului, cercetarii avansate si expertizei psihiatrice medico-legale", castigat si implementat in 2010 de Institutul de Medicina Legala din Iasi, al carui director era atunci.

In februarie 2015, Astarastoae a anuntat ca demisioneaza din functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi. Astarastoae a spus ca nu si-a depus demisia anul trecut pentru ca oricum in acest an erau alegeri la UMF Iasi si ca urma sa fie ales un nou rector. Interimatul la conducerea UMF Iasi este asigurat de Dragos Pieptu, unul dintre prorectorii institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.