Afla ce temperaturi ne asteapta sambata si duminica.

  • Sambata
Vremea se va raci fata de intervalul precedent, mai accentuat in jumatatea nordica a tarii, unde valorile termice se vor situa sub normele climatologice specifice acestei date. In cursul zilei vor fi innorari si va ploua pe arii extinse. Ploile vor fi mai ales sub forma de aversa, iar izolat se vor semnala descarcari electrice si cantitati de apa mai insemnate. Exceptie vor face Oltenia, vestul Munteniei si extremitatea nord-vestica a tarii, unde aceste fenomene se vor semnala doar izolat. Spre seara si noaptea, in sudul si sud-estul teritoriului nebulozitatea va persista si local va ploua, iar in rest, cerul se va degaja treptat. La munte, indeosebi la peste 1500 m, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In cursul zilei, vantul va prezenta intensificari in cea mai mare parte a tarii, cu viteze ce vor depasi 60 km/h in sud, in centru si la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9 grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 21 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre -1 si 8 grade, usor mai scazute in depresiuni. Spre dimineata, izolat, in regiunile nordice si centrale vor fi conditii de producere a brumei.

  • Duminica
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor, dar va continua sa se raceasca, valorile termice devenind usor mai scazute decat cele normale si in regiunile sudice. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 17 grade, iar cele minime intre -4 si 6 grade. Cerul va avea innorari temporare si va ploua slab, ziua cu totul izolat in sudul, centrul si estul tarii, iar noaptea, pe arii restranse in regiunile nordice. La munte precipitatiile vor fi mixte, iar noaptea, in nordul Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile.
Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Vantul va prezenta intensificari locale, indeosebi in cursul zilei. La sfarsitul intervalului, izolat, in centrul tarii si in Subcarpatii Getici vor fi conditii de producere a brumei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.