Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a Andreei Patrascu, sotia lui Haj Saleh, si a amantului acesteia, Alfons Gabriel Arhire, acuzati ca la sfarsitul anului trecut l-au ucis pe sirian, acesta fiind gasit dupa aproape patru luni.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a admis, in noaptea de joi spre vineri, cererea procurorilor Parchetului Capitalei de arestare preventiva pentru 30 de zile a sotiei sirianului si a amantului acesteia, dupa ce anchetatorii au stabilit ca ei sunt principalii suspecti in cazul uciderii lui Haj Saleh Moustafa si i-au retinut pentru crima comisa in urma cu aproximativ patru luni.

Andreea Maria Patrascu si Alfons Gabriel Arhire au fost dusi de la instanta in Arestul Politiei Capitalei. Acestia pot contesta decizia de arestare la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide definitiv daca ei vor ramane in arest sau vor fi cercetati in libertate, sub control judiciar.

Sotia sirianului si amantul acesteia au fost retinuti in noaptea de miercuri spre joi, dupa ce politistii Serviciului Omoruri si procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au avut indicii potrivit carora, in luna decembrie 2014, cei doi l-ar fi omorat pe Haj Saleh Moustafa.
Potrivit procurorului de caz, Eduard Borjog, cei doi si-au recunoscut fapta si au declarat in fata anchetatorilor ca initial l-au adormit pe sirian cu medicamente, dupa care l-au "ucis" prin acte de violenta.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Andreea Patrascu si-ar fi otravit sotul, dupa ce i-ar fi pus in mancare o folie de Diazepam. Supradoza de Diazepam poate duce la deces prin paralizie respiratorie sau colaps cu insuficienta renala acuta.
Potrivit surselor citate, dupa ce sirianul a adormit, sotia si amantul acesteia l-au bagat intr-un sac din plastic pe care l-au legat la gura, dupa care l-au pus intr-un geamantan, iar acesta s-ar fi sufocat inauntru.

Alfons Gabriel Arhire le-a spus anchetatorilor ca sirianul a fost otravit de sotia acestuia, pentru bani. Barbatul a precizat ca el ar fi participat doar la punerea cadavrului in geanta si transportarea acestuia cu masina pana pe Soseaua Pantelimon, unde a fost gasit dupa aproape patru luni de la crima. Anchetatorii i-au dus, joi, pe cei doi suspecti, pentru reconstituire, la adresa la care se presupune ca s-a comis crima. Ulterior, cei doi le-au aratat politistilor si procurorilor drumul pe care au dus cadavrul pana in locul in care l-au abandonat, pe Soseaua Pantelimon din Capitala.

Citeste si:
Fostul preşedinte al Fundaţiei pentru Tineret Bucureşti, trimis în...
Fostul preşedinte al...

Sotia sirianului Haj Saleh era consilier la Inspectia Muncii. Inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca Andreea Maria Patrascu lucra la Departamentul Relatii Internationale, iar, ca angajat, nu a creat niciodata probleme.

Arhire, fost director al unei firme de consultanta, specializat in securitate si sanatate in munca, este absolvent al Facultatii de Drept si al Seminarului Teologic Liceal Bucuresti.

Cadavrul sirianului Haj Saleh Moustafa a fost gasit in 8 aprilie, intr-o geanta aflata in portbagajul unei masini cu numar de Constanta, inscrisa pe numele societatii Perla Majestic, care era parcata pe Soseaua Pantelimon, vizavi de Sectia 9 de Politie.

Politistii au deschis portbagajul in care a fost gasit cadavrul sau dupa ce au fost anuntati de niste muncitori care lucrau in zona si care trebuiau sa mute masina ca au simtit un miros puternic. Trupul sirianului era intr-o stare avansata de putrefactie, dar nu fusese transat, ci asezat in asa fel incat sa incapa in geanta, acesta fiind imbracat cu costum, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Citeste si:
The Terminal cu Tom Hanks a devenit realitate: un sirian este...
The Terminal cu Tom Hanks a...

Barbatul fusese dat disparut de amanta lui, in ianuarie, desi nu se mai stia nimic despre el din 14 decembrie 2014.

Haj Saleh Moustafa, in varsta de 52 de ani, locuia in Bucuresti, intr-un bloc situat intr-un complex rezidential, insa avea resedinta in localitatea constanteana Navodari, el detinand doua societati comerciale.

Potrivit reprezentantilor societatii Perla Majestic, Haj Saleh Moustafa este un fost colaborator al uneia dintre firmele grupului. Haj Saleh, absolvent al Universitatii Politehnica din Bucuresti, statea in Romania de aproximativ 20 de ani, era casatorit si avea un copil de noua ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.