Victor Ponta a solicitat sprijinul Consiliului Concurentei pentru primele luni dupa aplicarea TVA de 9% la alimente, pentru a preveni aparitia unor noi carteluri pe piata, aratand ca masura aplicata anterior de reducere a TVA la paine a avut si "parti mai putin pozitive".
"Vreau sa va rog sa ne sprijiniti in ceea ce va fi, dupa 1 iunie, o perioada de o luna, doua, trei, de aplicare a regulilor competitiei si ale pietei dupa reducerea TVA la toate produsele agro-alimentare. Experienta de la paine are parti pozitive si parti mai putin pozitive. Acuma, insa, va fi la tot si vreau sa cred ca regulile competitiei si regulile pietei libere vor functiona cu adevarat, nu o sa ne trezim cu noi carteluri la carne, la paine, la alte produse, care, de fapt, sa opreasca ceea ce ne-am dorit cel mai mult, si anume o competitie deschisa, preturi mai mici si calitate mai mare", a afirmat Ponta, prezent la bilantul Consiliului Concurentei, scrie MEDIAFAX.

Guvernul a decis ca, din luna iunie, TVA sa fie redusa la 9% la toate produsele agro-alimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.