Presedintele comisiei de revizuire a Constitutiei, Ioan Chelaru a declarat, miercuri, ca s-au primit amendamente din partea tuturor partidelor dar si din sfera Justitiei, luandu-se decizia ca dezbaterile in comisie, pe textul legii fundamentale.

Chelaru a precizat ca la comisia de revizuire a Constitutiei au fost primite amendamente de la toate partidele politice, de la Asociatia Magistratilor, DNA, CSM, DIICOT, Parchetul General, Uniunea Juristilor, Uniunea Executorilor, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Uniunea Nationala a Barourilor si cea a Notarilor Publici.

”In aceste conditii, Biroul comisiei a hotarat, astazi, sa convoace sedinta comisiei pentru data de 21 aprilie, martea viitoare, ora 13.00. Pana atunci, se va trimite Consiliului Stiintific textul de revizuire, impreuna cu observatiile Curtii Constitutionale si a Comisiei de la Venetia, pentru a se redacta noi texte, acolo unde Curtea impune, si pentru a ne prezenta observatiile si propunerile referitoare la amendamentele primite”, a spus Chelaru, scrie MEDIAFAX.

El a precizat ca de martea viitoare, dupa analizarea tuturor amendamentelor, se intra efectiv pe discutiile pe text, in primul rand cu cele 24 de articole declarate neconstitutionale si pe care va propune comisiei sa fie eliminate si mai apoi cu recomandarile facute privind inlocuirile de termene sau de eliminare din text.

Comisia de revizuire a Constitutiei si-a stabilit, in martie, si calendarul dezbaterilor: pana in 31 martie sa se elaboreze principiile, filosofia modificarii Constitutiei, pana la 15 aprilie sa se depuna amendamente, iar de la 1 mai sa inceapa dezbaterile propriu-zise, pornind de la proiectul de revizuire anterior si nu de la "zero".

Reunita in sedinta pe 31 martie, Comisia pentru revizuirea Constitutiei Romaniei a avut pe ordinea de zi prezentarea Sintezei principalelor teze si obiective ale propunerii legislative de revizuire a Constitutiei Romaniei.

Presedintele comisiei, Ioan Chelaru a propus ca materialul distribuit sa fie discutat si completat urmand ca, pana la viitoarea sedinta din data de 15 aprilie, grupurile parlamentare sa inainteze amendamentele propriu-zise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.