Directia Nationala Anticoruptie a cerut presedintelui Senatului, prin doua cereri, toate inscrisurile intocmite de aceasta Camera, privind urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a senatorilor in functie, in 2014 si 2015, o alta cerere vizand documentele in cazul senatorului Dan Sova.

Prima cerere adresata Senatului vine din partea Ministerului Pubic, Parchetul de pe langa ICCJ, Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie si este adresata presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, avand data de 14 aprilie 2015.

Cererea a fost inregistrata la Biroul Permanent al Senatului. In document se mentioneaza: ”In vederea documentarii dosarului cu nr 122/P2012 ( dosarul senatorului Dan Sova, nr), va solicitam sa ne comunicati, in cel mai scurt timp, toate inscrisurile intocmite de Senatul Romaniei, in anii 2014 si 2015, ca urmare a cererilor Directiei Nationale Anticoruptie pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a senatorilor in functie in perioada 2014-2015, scrie MEDIAFAX.

O alta cerere solicita Senatului sa comunice, in cel mai scurt timp, toate inscrisurile intocmite de Senatul Romaniei, ca urmare a cererii Directiei Nationale Anticoruptie, din data de 13.03.2015, adresata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova, cercetat pentru fapte de coruptie in dosarul nr. 122/2012.

Cea de-a doua cerere este trimisa cu data de 9 aprilie si este semnata, de asemenea, de procurorul sef de sectie Constantin Claudiu Dumitrescu si de procurorul Uncheselu Jean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.