Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele doua luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 14,8%, respectiv cu 14,7%, potrivit datelor Institutului National de Statistica.
"Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de constructii noi cu 20,2% (serie bruta, n.r.) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente, cu 8,3%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 2,0%. Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri astfel: cladirile nerezidentiale cu 31,2%, cladirile rezidentiale cu 12,3% si la constructiile ingineresti cu 6,3%", arata INS, intr-un comunicat.

In februarie, lucrarile de constructii au crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 24,3% , respectiv 5,3%. Fata de februarie 2014, indicatorii sunt mai mari cu 19,7%, respectiv 17,7%, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.