Salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) au fost solitati sa intervina in 1.270 de situatii, ponderea majoritara fiind a celor de acordare prim ajutor medical specializat, insumand 896 cazuri, inainte si in noaptea de Inviere.

Conform unui comunicat de presa al IGSU, in intervalul mentionat, pompierii au intervenit pentru stingerea a 173 incendii. De asemenea, 881 de persoane au fost asistate medical de catre paramedicii SMURD, la nivel national. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, numarul de interventii a crescut de la 1.218 la 1.270, a precizat sursa citata.

In conformitate cu Planul general de masuri pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica pe timpul Sarbatorilor de Pasti, peste 4.100 de angajati ai inspectoratelor pentru situatii de urgenta au fost angrenati intr-o serie de activitati menite sa asigure nivelul de protectie si siguranta a cetatenilor si evitarea producerii unor evenimente ce ar putea umbri aceste sarbatori.

Premergator Sfintelor Sarbatori Pascale, circa 500 de inspectori de prevenire din cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta au desfasurat peste 2.500 de controale de prevenire la obiective de cult, pentru asigurarea desfasurarii in conditii de siguranta a manifestarilor religioase organizate cu acest prilej, potrivit reprezentantilor IGSU.

In afara acestor activitati preventive, pe durata slujbelor religioase de Inviere, circa 2.300 de pompieri salvatori au asigurat, la fata locului, la acele lacasuri de cult si ansambluri manastiresti la care, potrivit traditiei, se inregistreaza mari afluente de credinciosi, masuri de supraveghere a respectarii normelor de aparare impotriva incendiilor si de asigurare operativa a interventiei, scrie MEDIAFAX.

Zilnic, pe toata perioada sarbatorilor, peste 1.100 de autospeciale si mijloace de interventie, dintre care 285 de ambulante SMURD asigura raspunsul operativ in cazul producerii unor situatii de urgenta sau a solicitarilor de acordare a primului ajutor medical specializat, precizeaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.