Social 9 Aprilie 2015 17:48
Romanii din tara, dar si o parte dintre cei care lucreaza in strainatate, cumpara de Paste aproximativ 7,4 milioane de cozonaci si in jur de 700.000 de bucati de pasca, pentru care platesc mai mult de 20 de milioane de euro, potrivit patronatului Rompan, din industria de panificatie.

"In aceasta perioada am pregatit 7,4 milioane de cozonaci si 700.000 de bucati de pasca. Cozonacul are un pret mediu de 2,5 euro, iar pasca de circa 3,5 euro", a declarat agentiei MEDIAFAX Aurel Popescu, presedintele Rompan. Din aceste date rezulta ca in total cheltuielile romanilor pentru cozonaci si pasca vor depasi 20 de milioane de euro in acest an.

Aurel Popescu spune ca cei mai mari consumatori de cozonaci sunt moldovenii, iar la polul opus se afla locuitorii din ardeal. In ultimii ani, firmele din domeniul panificatiei au inceput sa exporte cozonaci si pasca in tarile cu comunitati de romani. In ultimele saptamani au trecut granitele aproximativ 500.000 de bucati de cozonac si 20.000 de pasca.

"Din totalul exporturilor, romanii cumpara 80%, dar au inceput sa cumpere si strainii. Cozonacul si pasca romaneasca au inceput sa fie apreciate de germani, spanioli, britanici si italieni"
, a mai spus Popescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.