Social 9 Aprilie 2015 09:32
Loteria Romana este urmarita penal pentru desfasurarea fara licenta de activitati in domeniul jocurilor de noroc de tip slot-machine, in perioada 2006-2014, in acest dosar prejudiciul depasind 100 de milioane de euro, potrivit Parchetului Curtii de Apel Bucuresti.

Intr-un comunicat transmis miercuri, Parchetul Curtii de Apel Bucuresti anunta ca a inceput urmarirea penala in cazul Companiei Nationale Loteria Romana, pentru desfasurarea fara licenta sau autorizatie de activitati in domeniul jocurilor de noroc. Conform sursei citate, in perioada 2006-2014 Loteria Romana a desfasurat, fara a avea licenta si autorizatiile necesare, activitati de tip slot-machine cu un numar total de 6.263 de aparate puse la dicpozitie de catre alte persoane juridice.

De asemenea, procurorii au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale in cazul SC Lotrom SRL, care in perioada 2006-2014 a pus la dispozitia Loteriei Romane aparate pentru activitati de jocuri de noroc tip slot-machine cu care au fost desfasurate activitati de jocuri de noroc neautorizate si nelicentiate. Procurorii spun ca in acest caz prejudiciul se ridica la 463.373.647 de lei.

”In cauza s-a luat masura asiguratorie a propririi asupra conturilor bancare ale persoanelor cercetate. Cu privire la numele/identitatea altor persoane cercetate, faptele si infractiunile retinute in sarcina acestora si probele administrate, mentionam ca in momentul de fata acestea nu pot fi facute publice intrucit ar fi de natura sa afecteae mersul anchetei penale”, mai spun procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti.

Jurnalistii de la Rise Project scriu ca in acest dosar mai sunt urmarite penal, pe langa Loteria Romana si compania Lotrom, alte doua companii private cu actionariat grecesc: Intracom si Intralot, iar ancheta in acest caz fost inceputa de politistii antifrauda in 2010 si preluata in acest an de procurorii de la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit Rise Project, Loteria Romana a luat cele 6.263 de aparate electronice de la Lotrom printr-un contract finantat de celelalte doua companii din grupul grec. Banii urmau sa fie returnati din incasari, insa, potrivit acordului comercial incheiat, aparatele au fost inregistrate pentru un alt joc de noroc -“video-loterie” -, care este taxat diferit, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Prima extragere la Loteria de Vaccinare va avea loc duminică
Prima extragere la Loteria de...

Jurnalistii de la Rise Project mai scriu ca anchetatorii vor sa recupereze alte 130 de milioane de euro de la Loterie si de la cele trei companii private pentru veniturile incasate ilegal dupa 2009, cand o ordonanta de urgenta a schimbat regulile pe piata jocurilor de noroc. Compania Nationala Loteria Romana este lider pe aceasta piata, cu peste 1.109 de spatii in care sunt amplasate aparate electronice “slot machine”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.