Social 7 Aprilie 2015 13:39
Mancarea se va ieftini cu 15% din luna iunie, atat in magazine si piete, cat si in restaurante, dupa ce TVA la alimente va scadea de la 24% la 9%.

"Impactul va fi masiv de la 1 iunie. In clipa in care se va micsora TVA, pretul alimentelor va scadea cu 15%", a spus Sorin Minea, presedintele patronatului din industria alimentara Romalimenta.

El a precizat ca se va ieftini atat mancarea din piete si magazine, cat si cea din restaurante. In plus, sustine Minea, va scadea si evaziunea fiscala in domeniu. "Aceasta masura este cea mai mare palma data evaziunii", a afirmat el.

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca taxa pe valoarea adaugata va fi redusa la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare, inclusiv la bauturi nealcoolice si la servicii de alimentatii publice. El a precizat ca TVA va fi redusa la toate alimentele, fara diferentieri, pentru o aplicare simplificata, dar si la bauturile nealcoolice si serviciile de alimentatie publica, scrie MEDIAFAX.

"Nu cumperi carnea cu 9% si o vinzi la restaurant cu 24%. Deci, TVA va fi redusa si la servicii de alimentatie publica", a spus Ponta.
Guvernul isi mentine totodata intentia de a reduce cota standard de TVA la 20%, din ianuarie, dupa ce in primul trimestru al acestui an incasarile la buget sunt de 5 miliarde lei in plus fata de trimestrul similar de anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.