Social 4 Aprilie 2015 13:01
Cinci linii de autobuz din Capitala circula in noaptea sambata spre duminica, cu ocazia Pastelui Catolic, pentru preluarea credinciosilor care participa la slujba de Inviere.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti mentine in circulatie, in noaptea de sambata spre duminica, liniile de transport N106, N109, N112, N117 si N119, care au trasee spre bisericile catolice, unde va avea loc slujba de Inviere.In acest an, catolicii serbeaza Pastele in 5 aprilie, cu o saptamana inaintea Pastelui ortodocsilor, scrie MEDIAFAX.

La Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti, celebrarea Vigiliei Pascale, comemorarea Invierii din morti a lui Isus Cristos, incepe sambata, de la ora 23.00. Ritualul incepe in fata bisericii catedrale, prin binecuvantarea focului si aprinderea Lumanarii Pascale, simbol al lui Cristos Inviat, de la care vor fi aprinse apoi lumanarile credinciosilor. La Sfarsitul Sfintei Liturghii, in jurul orei 1.00, toti credinciosii, preotii si IPS Ioan Robu, cu lumanarile aprinse, vor intona solemn "Cristos a inviat", mergand in procesiune in jurul Catedralei Sfantul Iosif.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.