Social 4 Aprilie 2015 10:05
Peste doua sute de persoane din 64 de autovehicule au ramas inzapezite, vineri dupa-amiaza, pe drumul european E 85 (DN2), din judetul Suceava, din cauza viscolului puternic, acestea fiind deblocate treptat cu ajutorul echipelor de interventie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, Alin Galeata, in urma viscolului puternic, in cursul dupa amiezii de vineri, incepand cu ora 14.00, pe DN 2, la iesirea din Granicesti spre Siret, circulatia a fost blocata. De asemenea, au fost blocate si intrarile in DN 2 dinspre DN 17 A, din zona localitatilor Dornesti si Balcauti, precum si pe DC 39 in localitatea Calafindesti, iar din ordin al prefectului judetului Suceava, s-a dispus restrictionarea totala a circulatiei pe DN2, intre localitatile Siret si Iacobesti.

Un numar de 64 de autovehicule, in care se aflau 211 persoane, au fost surprinse si au ramas blocate in sectorul de drum inzapezit, iar acestea au fost deblocate formandu-se coloane de masini in grupuri mici cu antemergatori si postmergatori de la Sectia de Drumuri Nationale, ISU Suceava si IPJ Suceava, pe un singur sens, intr-o directie si cealalta a drumului european. In timpul acestor manevre, s-a creat posibilitatea executarii a doua misiuni ale ambulantelor SAJ spre si dinspre Siret, care au fost insotite de autospecialele pompierilor militari pana in zonele unde se circula fara probleme, scrie mediafax.

Galeata a precizat ca nu a fost cazul evacuarii si cazarii persoanelor in adaposturile special constituite pentru situatii de urgenta pe raza localitatii Granicesti. Circulatia a fost reluata pe sectorul de drum blocat, in ambele sensuri, in jurul orei 18.00. Blocajele in trafic s-au produs, in principal, din cauza unor fenomene meteo de o violenta extrema, intr-un timp foarte scurt, pe un spatiu foarte restrans, dar si a faptului ca unele autovehicule nu erau echipate cu anvelope corespunzatoare, a precizat sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.