Social 3 Aprilie 2015 17:11
Bucati mari de tencuiala si ornamente au fost desprinse, vineri, de pe cladirea Teatrului de Stat din Arad, cazand pe trotuar la mica distanta de cativa trecatori, fara a fi ranita vreo persoana, iar in alta zona a orasului tencuiala cazuta a avariat un autoturism aflat in trafic.

Vantul a inceput sa bata cu putere in Arad inca de joi seara, iar vineri dimineata vijelia s-a accentuat, in oras avand loc mai multe incidente, transmite corespondentul MEDIAFAX. Bucati mari de tencuiala si ornamente s-au desprins de pe cladirea Teatrului de Stat, pe o distanta de peste zece metri din marginea superioara a zidului, iar acestea au cazut pe trotuar la cativa metri de doua femei, care nu au fost ranite.

In momentul impactului cu solul s-a produs un zgomot puternic, iar directorul teatrului, Bogdan Costea, si alti angajati au iesit din cladire sa vada ce s-a intamplat. Directorul le-a cerut angajatilor sa izoleze trotuarul, fiind folosite grilaje metalice in acest sens.

Conform reprezentantilor Primariei Arad, exteriorul cladirii a fost reablitat complet intre anii 2004 si 2006, insa lucrarea a iesit din garantie. Primaria are in lucru documentatia tehnica pentru o noua lucrare, care prevede reabilitarea intregii cladiri, insa lucrarile vor costa cateva milioane de euro si vor incepe in cativa ani.

Tot din cauza vijeliei, un panou publicitar aflat in apropierea teatrului, pe strada Metianu, a fost daramat si spart, iar un autoturism a fost avariat pe strada Horia, langa primarie. Soferul a declarat ca era in trafic cand bucati te tencuiala desprinse de pe o cladire veche i-au lovit caroseria masinii, care a fost zgariata si indoita. Si in alte zone ale orasului au fost semnalate incidente, in special tencuiala cazuta de pe cladiri vechi sau crengi de copaci rupte si cazute pe masini, fara a se inregistra pagube importante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.