Social 2 Aprilie 2015 10:31
Elena Udrea a fost adusa, joi, din Arestul Politiei Capitalei la instanta suprema, care urmeaza sa decida definitiv daca fostul ministru al Dezvoltarii ramane in arest inca 30 de zile.

Fostul ministru Elena Udrea a venit la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), fiind insotita de politistii care au adus-o din arest, pentru a fi prezenta la judecarea contestatiei sale la decizia din 23 martie a unui judecator de drepturi si libertati de la instanta suprema, care a decis prelungirea arestului preventiv in cazul sau.

Elena Udrea cere instantei sa nu ii prelungeasca arestul preventiv cu inca 30 de zile, ci sa il inlocuiasca cu arestul la domiciliu sau cu masura controlului judiciar. In acelasi timp cu Elena Udrea, la ICCJ a fost adus si fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, inculpat si el in dosarul "Gala Bute". In aceeasi sala de judecata urmeaza sa fie adus si Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, in 23 martie, propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv in cazul Elenei Udrea, a lui Rudel Obreja si Tudor Breazu, in dosarul "Gala Bute". In cazul fostului consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu, fostului secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheorghe Nastasia si primarului municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita, instnata a dispus, in 23 martie, cercetarea in continure in arest la domiciliu, scrie MEDIAFAX.

Fostul ministru Elena Udrea este in arest din 25 februarie, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea anunta recent, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca avocatii fostului ministru au depus o plangere la Consiliul Superior al Magistraturii, prin care sesizeaza neregulile comise de procurorii care deruleaza ancheta in dosarul "Gala Bute".

"Subliniem de la inceput faptul ca nu avem de-a face cu orice anchetatori in acest dosar, ci vorbim de consilierii personali ai procurorului sef DNA. Practic, Laura Codruta Kovesi conduce, de fapt, ancheta in acest dosar", a scris echipa de comunicare a Elenei Udrea, in mesajul postat pe Facebook.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.