Social 30 Martie 2015 14:21
Mahmoud Omar, unul dintre fratii lui Omar Hayssam, a fost adus din Turcia si incarcerat in Arestul Politiei Capitalei, urmand sa execute pedeapsa de cinci ani de inchisoare primita pentru ca si-a ajutat fratele sa fuga, desi stia ca acesta este acuzat de terorism.

"In urma cooperarii politienesti internationale cu autoritatile judiciare din Turcia, Omar Mahmoud se afla in custodia Politiei Romane. Acesta a fost introdus intr-un Centru de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Romane, pe baza mandatului de executare a pedepsei cu inchisoare emise pe numele sau", arata luni IGPR, intr-un comunicat de presa.

Surse din Politie au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Mahmoud Omar, care fusese dat in urmarire internationala dupa condamnarea sa, a fost retinut in Turcia, in urma cu aproximativ doua saptamani. Autoritatile romane au reusit aducerea lui Mahmoud Omar in tara, acesta fiind incarcerat in Arestul Politiei Capitalei, de unde va fi dus intr-un penitenciar, pentru a executa pedeapsa de cinci ani de inchisoare primita in 7 octombrie 2014.

Un alt frate al sirianului Omar Hayssam, Mukhles Omar, este si el cautat de autoritatile romane, pentru a executa pedeapsa de cinci ani de inchisoare primita in acelasi dosar.

Surse judiciare declarau, in noiembrie 2014 ca fratii sirianului Omar Hayssam, plecati din Romania cu putin timp inainte sa fie condamnati definitiv, au fost reperati in Turcia.

La 7 octombrie 2014, fratii lui Omar Hayssam au fost condamnati la cate cinci ani de inchisoare cu executare, pentru ca in 2006 l-au ajutat pe sirian sa fuga din tara, desi stiau ca acesta este acuzat de terorism. Odata cu cei doi a fost condamnat, la sapte ani de inchisoare, Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul careia ar fi fugit Omar Hayssam. Tartoussi a fost incarcerat atunci la Penitenciarul Poarta Alba.

Mukhles si Mahmoud Omar au fost dati in urmarire in seara zilei de 8 octombrie 2014, dupa ce magistratii au emis mandatele de executare a pedepsei, iar acestia nu au fost gasiti la domiciliile lor.

Tot la 8 octombrie s-a solicitat Curtii de Apel Oradea emiterea unor mandate de urmarire internationala pe numele celor doi, deoarece existau informatii potrivit carora acestia au pararit teritoriul Romaniei inainte ca instanta sa se pronunte.

Citeste si:
Zelenski a cerut SUA să admită că Rusia finanțează terorismul
Zelenski a cerut SUA să...

Potrivit politistilor, la acel moment existau informatii conform carora Mukhles s-ar afla in Israel, in timp ce Mahmoud a iesit din tara la 3 octombrie, cu patru zile inainte sa fie condamnat, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier.

La sfarsitul lunii noiembrie 2007, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism i-au trimis in judecata pe Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul careia ar fi fugit Omar Hayssam din tara, si pe Mukhles si Mahmoud Omar, pentru ca, in perioada 23-30 iunie 2006, au planificat si inlesnit iesirea frauduloasa din Romania a sirianului, desi cunosteau ca acesta a fost trimis in judecata pentru acte de terorism, prin organizarea si finantarea operatiunii de rapire in Irak, in martie 2005, a jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian.

Citeste si:
Basescu: M-am intalnit cu sotia lui Omar Hayssam, mi-a spus ca e...
Basescu: M-am intalnit cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.