Social 26 Martie 2015 10:18
Ambasada SUA a precizat, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX, ca imunitatea parlamentara nu trebuie folosita abuziv pentru a evita tragerea la raspundere a unor persoane si ca trebuie sa se permita anchetarea cazurilor de coruptie si aplicarea legii.

"Nu comentam cu privire la cazuri individuale, dar consideram ca un principiu de baza al democratiei este faptul ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Imunitatea parlamentara nu trebuie folosita abuziv pentru a evita tragerea la raspundere a unor persoane", se arata in raspunsul misiunii diplomatice, dupa ce Senatul a respins ridicarea imunitatii senatorului Dan Sova. "Trebuie sa se permita anchetarea cazurilor de coruptie si aplicarea legii", mai precizeaza Ambasada SUA.

Totodata, Ambasada subliniaza ca reducerea coruptiei este "vitala pentru dezvoltarea si securitatea Romaniei". Senatul a respins, miercuri, cererea DNA pentru incuviintarea arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova. Potrivit anuntului oficial facut in plen in urma numaratorii voturilor, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor, Senatul nu incuviinteaza arestarea preventiva a lui Dan Sova.

Numarul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari. Din cele 151 de vorturi exprimate in cazul solicitarii vizandu-l pe Dan Sova, au fost inregistrate 79 de optiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.