Social 23 Martie 2015 16:53
Scriitorul Horia-Roman Patapievici, fost presedinte al Institutului Cultural Roman, va ocupa functia de presedinte al grupului Artmark, platforma privata de promovare culturala formata din sapte entitati, printre care si casa de licitatii Artmark si Lavacow.

Luna martie a anului 2015 aduce o schimbare importanta in conducerea grupului Artmark, platforma privata de promovare culturala formata in prezent din sapte entitati, dintre care cele mai cunoscute sunt casa de licitatii Artmark, Centrul Cultural ArtSociety, Institutul Artmark de Management al Artei, casa de licitatii online Lavacow, destinata comercializarii artei contemporane romanesti si est-europene, si Artmark Historical Estate, specializata in recuperarea si promovarea monumentelor istorice, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, dupa aproape sase ani, Manuela Plapcianu se retrage din functia de CEO si presedinte Artmark, pentru a se dedica antreprenoriatului social in domeniul educatiei. Insa Manuela Plapcianu ramane alaturi de echipa Artmark ca actionar si membru al consiliului executiv Artmark.

Functia de CEO Artmark va fi preluata de Alexandru Baldea, actionarul majoritar al grupului. Totodata, noul presedinte al grupului Artmark este, incepand din 20 martie, Horia-Roman Patapievici, scriitor, filosof si manager cultural, fost presedinte al Institutului Cultural Roman (2005 - 2012), vicepresedinte (2008 - 2010) si presedinte (2010 - 2011) al EUNIC (European Union National Institutes for Culture).

Principalul mandat al noului presedinte este coordonarea internationalizarii operatiunilor grupului, incluzand promovarea in spatiul european nu doar a artei contemporane romanesti, dar si a valorilor patrimoniului cultural national, precum si, nu in ultimul rand, continuarea demersurilor de profesionalizare si accesibilizare a pietei de arta romanesti.

Consiliul de excelenta al grupului Artmark, ce supravegheaza si gireaza politicile intregii platforme culturale Artmark, cuprinde personalitati culturale si publice romanesti, ce si-au asumat misiunea de a se implica in cresterea vizibilitatii culturii romanesti si a impactului acesteia in modelarea societatii romanesti, printre care fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu (1996 - 2000), printesa Marina Sturdza, artistul Ioan Sbarciu, presedinte al Senatului Universitatii de Arta Cluj, Catrinel Plesu, fostul director al Centrului National al Cartii, si Angela Baillou, directorul regional Christie's pentru Europa Centrala si de Est.

Citeste si:
Avioanele prezidențiale ale lui Ceaușescu și Iliescu, scoase la...
Avioanele prezidențiale ale...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.