Social 18 Martie 2015 10:27
Spectacole stradale de teatru, expozitii, proiectii de film in aer liber si turul a 40 de localuri vor avea loc in cadrul proiectului ”Cluj Never Sleeps”, in noaptea de 20 spre 21 iunie, cand transportul public va functiona toata noaptea, iar Consiliul Local va avea o sedinta nocturna.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca prin proiectul "Cluj Never Sleeps 2015" se doreste sa fie aratata una dintre fetele Capitalei Europene a Tineretului 2015, transmite corespondentul MEDIAFAX

"Vrem sa aratam aceasta fata a Clujului, Capitala Europeana a Tineretului 2015, orasul care nu doarme, pe parcursul unei nopti, cea din 20 spre 21 iunie. Pregatim activitati pe parcursul intregii nopti, un program care sa scoata din casa pe toata lumea, iar fiecare sa gaseasca un eveniment pe placul lui. Vom avea, printre altele, o sedinta de Consiliu Local la miezul noptii, intr-un spatiu neconventional, nu la Primarie, vor fi spectacole stradale de teatru, expozitii, cinema driving, adica proiectii de film in aer liber. Transportul public va functiona toata noaptea, iar toate librariile, barurile si piscinele vor fi deschise intreaga noapte”
, a spus Horvath.

Potrivit acesteia, va fi organizat in acea noapte si cel mai mare "pub crawling” din Romania, respectiv un tur prin 40 de baruri din oras organizat in grup. Pe parcursul noptii vor fi impartite condici in oras, care vor fi semnate de toti cei vor iesi din casa pentru a participa la evenimentele care vor fi organizate.

"Vrem sa vedem cate persoane vor fi prezente, sa vedem daca am avut priza la clujeni cu acest proiect nocturn. Programul «Cluj Never Sleeps» va incepe sambata (20 iunie - n.r.), la ora 19.00 si se va incheia duminica, la ora 10.00, cu gimnastica de dimineata”, a adaugat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Proiectul "Cluj Never Sleeps" face parte din manifestarile organizate in cadrul Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeana a Tineretului si este organizat in parteneriat cu Federatia Share. Cluj-Napoca a obtinut in noiembrie 2012 la Maribor, in Slovenia, titlul de Capitala Europeana a Tineretului in anul 2015, in urma unei decizii a Forumului European al Tineretului (European Youth Forum, EYF) care coordoneaza si promoveaza acest proiect.

Citeste si:
Ultimul weekend de Străzi deschise în Capitală. Programul...
Ultimul weekend de Străzi...

Capitala Europeana a Tineretului este titlul acordat unui oras european pe o perioada de un an, in timpul caruia se va acorda sansa de a prezenta printr-un program multilateral viata si dezvoltarea culturala, sociala, politica si economica legate de tineret. Statutul de Capitala Europeana a Tineretului a fost introdus in anul 2009, cu orasul Rotterdam (Olanda), urmat de Torino (Italia) in 2010, Anvers (Belgia) in 2011, Braga (Portugalia), Maribor (Slovenia) in 2013 si Salonic (Grecia) in 2014.

In competitia pentru castigarea statutului in 2015 au intrat in finala Vilnius din Lituania, Varna din Bulgaria, Ivanovo din Rusia si Cluj-Napoca din Romania. Organizatorii din Federatia Share estimeaza ca vor avea loc in acest an la Cluj-Napoca, peste 1.500 de evenimente si manifestari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.