Social 17 Martie 2015 17:13
Radu Mazare a fost adus la ICCJ, pentru judecarea cererii de arestare preventiva, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii si respectiv castigarea unei licitatii.

Radu Mazare a fost adus, in jurul orei 16.15, din arestul Politiei Capitalei la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Judecatorii instantei supreme urmeaza sa ia in discutie cererea procurorilor, de arestare a edilului, la ora 16.30. In acelasi dosar urmeaza sa se analizeze si propunerea de arestare preventiva a omului de afaceri Sorin Strutinsky.

Primarul municipiului Constanta a fost retinut luni, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru trei fapte de luare de mita, abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si conflict de interese (doua infractiuni), potrivit unui comunicat.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv in alta cauza, cu privire la savarsirea a trei infractiuni de complicitate la luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2006 - 2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat si primit circa doua milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri in Constanta, scrie MEDIAFAX.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare, atat direct, cat si prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.