Social 13 Martie 2015 16:24
Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, a dat in judecata sase membri ai CNA, care, in septembrie 2014, i-au redus atributiile la conducerea Consiliului, prin modificarea Regulamentului de Organizare si Functionare al institutiei.

Dosarul prin care Laura Georgescu, presedintele CNA, i-a chemat in judecata pe sase dintre actualii sai colegi - Valentin Jucan, Monica Gubernat, Rasvan Popescu, Florin Gabrea, Radu Calin Cristea si Viorel Vasile Buda -, dar si institutia CNA a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti pe 9 martie, la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal.

Obiectul procesului este anularea unui act administrativ al Consiliului National al Audiovizualului, respectiv a deciziei 530 (Regulamentul de Organizare si Functionare al CNA) din 16 septembrie 2014, potrivit informatiilor publicate pe portalul instantelor de judecata. Nu a fost stabilita inca o data in acest proces, transmite MEDIAFAX.

Informatia privind dosarul depus in instanta de Laura Georgescu a fost facuta publica, vineri, de Narcisa Iorga, care la randul sau a fost membru al CNA, pana in octombrie 2014, cand i-a expirat mandatul.

In sedinta CNA din 11 septembrie 2014, opt membri ai Consiliului (Viorel Buda, care la momentul respectiv era vicepresedintele CNA, Monica Gubernat, Valentin Jucan, Florin Gabrea, Radu Calin Cristea, Rasvan Popescu, Narcisa Iorga si Cristina Trepcea) au votat o decizie care modifica Regulamentul de Organizare si Functionare al institutiei.

Prin acea decizie, care a fost adoptata in absenta Laurei Georgescu si impotriva careia a votat doar membrul CNA Christian Mititelu, atributiile lui Georgescu la conducerea CNA au fost reduse. De altfel, in acea sedinta a Consiliului, membrul CNA Valentin Jucan a declarat jurnalistilor ca, prin adoptarea noului ROF, presedintele CNA, Laura Georgescu, "nu mai are putere".

Una dintre modificarile aduse prin respectiva decizie a CNA a fost aceea ca toate directiile institutiei, mai putin cea de audit, au trecut in subordinea intregului Consiliul si nu a presedintelui, ca pana la momentul respectiv. Potrivit unor alte prevederi ale ROF-ului adoptate la momentul respectiv, sedintele publice ale CNA sunt conduse de atunci de fiecare membru al Consiliului, in ordine alfabetica, nu doar de presedintele Laura Georgescu.

Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

Desi aceasta varianta a ROF a fost adoptata in sedinta CNA din 11 septembrie 2014, la care Laura Georgescu nu a fost prezenta, aceasta a semnat ulterior, respectiv pe 16 septembrie 2014, acest document.

In aceeasi sedinta din 16 septembrie 2014, Viorel Vasile Buda, care era vicepresedinte al CNA, a anuntat ca demisioneaza din aceasta functie si ca va continua sa isi desfasoare activitatea ca membru. Inainte de acest anunt, sedintele CNA fusesera conduse in general de Viorel Vasile Buda, in absenta presedintelui Laura Georgescu, pe fondul neintelegerilor dintre unii membri ai Consiliului.

Dupa anuntul demisiei lui Viorel Vasile Buda, Narcisa Iorga a scris pe contul sau de Facebook ca motivul demisiei acestuia ar fi faptul ca Laura Georgescu nu a semnat noul Regulament de Organizare si Functionare al CNA.

Decizia de modificare a ROF al CNA a venit in urma audierii unor membri ai CNA, pe 27 august 2014, in Comisia de Cultura a Senatului. Audierea a avut loc din cauza neintelegerilor dintre membrii Consiliului, care cereau demisia Laurei Georgescu pe fondul aparitiei in media a unor inregistrari in care aceasta ar fi folosit un limbaj injurios.

Citeste si:
Cioloș: Avem o problemă de demotivare a membrilor; va trebui să...
Cioloș: Avem o problemă de...

Mandatele Narcisei Iorga si Cristinei Trepcea in CNA au expirat in octombrie 2014, in timp ce Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Valentin Jucan, Florin Gabrea, Radu Calin Cristea si Rasvan Popescu sunt si in prezent membri ai Consiliului, alaturi de Laura Georgescu.

Faptul ca mandatele Narcisei Iorga si Cristinei Trepcea au expirat in octombrie 2014 ar putea fi motivul pentru care acestea nu au fost chemate in instanta in acest proces.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.