Social 9 Martie 2015 13:48
Fie ca am ales sa stam acasa cu copilul fie ca ne-am reluat cariera, pentru copil este important timpul de calitate petrecut cu el. Iata cum putem imbunatati timpul petrecut cu copilul.

Statul acasa cu copilul= implicit “timp de calitate” petrecut cu copilul?Intr-adevar alegerea de a sta acasa cu copilul in primii doi ani este cea mai potrivita, dupa cum am specificat ca au aratat inclusiv cercetarile stintifice. Insa din pacate nu intotdeauna a sta acasa inseamna timp de calitate petrecut cu copilul. Unele mame nu sunt impacate cu alegerea de a sta in concediu de crestere a copilui si tanjesc dupa socializarea cu colegii, isi invidiaza prietenele care au reluat munca, se simt inactive intelectual si inutile.

Alte mame sunt coplesite de grijile casei, spalat, gatit, “tinut casa-luna” si nu stiu cum sa faca slalom printre indatoririle gospodaresti. Aceste situatii nu fac bine nici mamei nici copilului , desigur.

Cum poti sa iti imbunatatesti timpul petrecut cu copilul ca mama care sta acasa?

Incearca sa-ti gasesti ceva de lucru de acasa, rezerva-ti timp pentru un hobby, apeleaza la ajutor de incredere care sa stea un timp cu copilul. Dupa ce vei face ceva si pentru tine vei fi mai disponibila si pentru copil, nu trebuie sa te simti egoista;

Cauta ajutor pentru treburile casei. Copilul are nevoie de o mama disponibila si sufleteste, nu doar fizic, si are capacitatea de a simti daca intr-adevar esti alaturi de el sau cu gandul la rufele care trebuie intinse.

Daca simti ca te plictisesti sau nu stii cum ce sa iti mai umpli ziua, socializeaza! Cauta un grup de mamici cu copii de aceeasi varsta si faceti diverse activitati, intalniri, plimbari in parc- va fi timp de calitate si pentru voi, mamele, si pentru copii.

Intoarcerea la serviciu- un handicap in relatia cu copilul?

A te intoarce la serviciu cat copilul este foarte mic, chiar bebelus, este un stres intr-adevar atat pentru mama cat si pentru copil. Mama va fi chinuita mereu de indoieli, daca greseste intorcandu-se la serviciu? daca bebelusul va suferi in lipsa ei? Cum sa faca sa impace ambele domenii, munca si parentingul? Nu este usor intr-adevar sa stai departe de propriul copil cat este inca neajutorat si dependent de tine.

Citeste si:
Ce i-a făcut Alex Dobrescu mamei Cristinei Cioran: Vreau să-i cer...
Ce i-a făcut Alex Dobrescu...

Citeste mai multe in CLUBUL BEBELUSILOR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.