Social 3 Martie 2015 17:00
Peste 3,5 milioane de carduri de sanatate sunt deja activate si, pe masura ce devine obligatoriu, din 1 mai, s-ar putea face economii, pentru ca vor fi platite doar serviciile efectuate, a declarat, marti, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea.

"Desi toata lumea critica noul card, pana in acest moment sunt peste 3,5 milioane de carduri activate, ceea ce inseamna ca acest proiect important incepe sa prinda viata, sa functioneze. Pe masura ce cardul devine obligatoriu, de la 1 mai, ne asteptam sa mai facem ceva economii, prin faptul ca vom plati doar acele servicii efectuate, si nu servicii «fictive», si atunci vom avea o disponibilitate de bani si vom putea asigura analize pentru toata luna si nu doar cateva zile, vom avea acces pentru pacienti atunci cand isi doresc", a spus presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, la conferinta "Sanatatea femeii. De la pubertate pana la menopauza".

Vasile Ciurchea a amintit si de procesul de actualizare a preturilor la medicamente, precizand ca se asteapta ca acestea sa scada semnificativ, scrie MEDIAFAX.

"Noi luam in calcul o medie de 20-30 la suta, ceea ce inseamna foarte mult la bugetul alocat medicamentelor", a precizat presedintele CNAS.

Vasile Ciurchea a mai spus ca banii economisiti vor fi folositi pentru a incepe terapii noi si tratamente moderne, fara ca pacientul din Romania sa mai astepte un an, doi pentru a beneficia de acestea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.