Social 3 Martie 2015 11:13
Primarul din Ploiesti, Iulian Badescu, spune ca are calitatea de suspect in dosarul in care procurorii DNA fac perchezitii, marti dimineata, la sediul Primariei, dar ca nu stie care sunt acuzatiile, urmand sa afle la DNA, unde va merge la audieri.

[UPDATE]

Primarul din Ploiesti, Iulian Badescu (PSD), a declarat, marti, inainte sa intre la audieri la DNA Ploiesti, ca acuzatiile din dosarul finantarii echipei Petrolul Ploiesti i se par aberante si ca, probabil, "domnul Capra a fost presat sau sfatuit, din arest, sa dea declaratii impotriva sa.
Primarul Iulian Badescu (PSD) a fost adus, marti, in jurul orei 10.30, la sediul DNA Ploiesti, unde va fi audiat in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la bugetul local, transmite MEDIAFAX.

Badescu, a carui locuinta a fost perchezitionata marti dimineata, a fost adus cu o masina a DNA, iar la intrarea in sediul institutiei edilul a catalogat drept "o aberatie" acuzatiile care i se aduc, si anume trafic de influenta, abuz in serviciu si luare de mita.

Badescu a mai spus ca presupune ca perchezitiile si chemarea sa la DNA sunt urmare a unui posibil denunt facut de patronul Clubului de Fotbal Petrolul Ploiesti, Daniel Capra.

"Probabil ca domnul Capra (n.r. - Daniel Capra), de acolo din arest, a fost sfatuit sau presat sa dea o declaratie impotriva mea. Acest zvon circula de mult timp in piata ploiesteana", a mai spus Iulian Badescu.

Primarul a mai spus ca "toata aceasta poveste se pare ca a pornit de la o directoare care a plecat din Primarie, ea fiind cea care a refuzat sa semneze documentele". "In calitatea ei de director economic, a depus o plangere in prima instanta pe acest lucru", a spus primarul.

Badescu a precizat ca acest dosar este de mai bine de un an si sase luni in ancheta la DNA, aratand ca a fost chemat de catre anchetatori o singura data sa dea declaratii in calitate de martor.

"Se pare ca documentele Curtii de Conturi, vizavi de fostul contract incheiat de domnul Volosevici (n.r. - fostul primar al municipiului Ploiesti Andrei Volosevici), nu sunt luate in calcul, si sunt luate in calcul astazi documente care sunt foarte legale din punctul de vedere al tuturor organelor statului", a mai aratat Badescu.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Edilul a adaugat ca aceste decizii nu au afectat bugetul local, banii au fost alocati de Consiliul Local din buget, cu votul unanim al tuturor consilierilor locali.


Badescu a declarat ca au fost facute perchezitii la locuinta sa, iar in prezent au loc descinderi la sediul Primariei, iar din ceea ce a citit in mandatul de perchezitie a inteles ca este suspect.

Iulian Badescu a mai spus ca nu i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile si ca urmeaza sa mearga la audieri la DNA pentru a le afla. Primarul Ploiestiului a precizat ca ancheta DNA vizeaza finantarile acordate de Consiliul Local echipei de fotbal Petrolul.

Procurorii DNA fac, marti dimineata, mai multe perchezitii la Ploiesti, intre care una la sediul Primariei si alta la locuinta edilului Iulian Badescu (PSD), intr-un dosar vizand modul in care Consiliul Local a finantat echipa de fotal Petrolul Ploiesti. Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX ca descinderile au loc intr-un dosar in care se fac cercetari pentru infractiunea de abuz in serviciu si care vizeaza modul de finantare a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la Consiliul Local.

Citeste si:
Ploieștenii protestează! Nu vor avea apă caldă timp de o lună
Ploieștenii protestează! Nu...

Iulian Basescu, lider al PSD Ploiesti, este la primul mandat de primar, dupa ce in perioada 2008-2012 a fost senator din partea PDL.

In decembrie 2012, Consiliul Local Ploiesti a aprobat alocarea catorva milioane de euro de la bugetul local, suma finala variind in functie de performantele competitionale ale echipei Petrolul. Intrucat echipa a castigat Cupa Romaniei si s-a plasat pe un loc de top in Campionatul National, suma finala aprobata a fost de trei milioane de euro, bani care sa fie folositi, conform contractului, pentru salariile si premiile jucatorilor si ale staff-ului.

La inceputul anuli trecut, DNA a deschis o ancheta in acest caz, consilierii locali, dar si primarul Iulian Badescu fiind chemati pentru audieri in acest dosar, in care investigatia nu s-a finalizat.

In luna martie a anului trecut, Asociatia "Lupii Galbeni", ONG prin intermediul careia echipei de fotbal Petrolul Ploiesti i s-a promis alocarea a trei milioane de euro de la bugetul municipiului Ploiesti pentru performantele competitionale obtinute de Petrolul a dat in judecata municipiul Ploiesti pe motiv ca autoritatile locale au achitat doar aproximativ 1,7 milioane de euro din suma promisa, in conditiile in care intre autoritatile locale si Asociatia "Lupii Galbeni" exista un contract cu privire la alocarea banilor. In octombrie 2014, Asociatia "Lupii Galbeni" a pierdut procesul intentat municipiului Ploiesti la Tribunalul Prahova.

Citeste si:
Penalty bătut și ratat de trei ori în meciul Petrolul - Rapid, din...
Râsu'-plânsu':...

Gruparea Petrolul Ploiesti traverseaza o criza financiara de la sfarsitul anului trecut, actionarii Daniel si Nicolae Capra precum si directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzati de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15 milioane de euro. In 6 februarie, Tribunalul Prahova a admis cererea societatii care administreaza clubul Petrolul Ploiesti de deschidere a procedurii generale a insolventei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 6 aprilie.

Actionarii Petrolul Ploiesti, Daniel si Nicolae Capra, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, trimisi in judecata in decembrie 2014 sub acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 15 milioane de euro, se afla in arest la domiciliu dupa ce initial au fost arestati preventiv.

Citeste si:
Motivul pentru care Sebastian Ghita a fost achitat
Motivul pentru care Sebastian...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.