Social 2 Martie 2015 13:36
Procurorii DNA Alba, care fac 11 perchezitii in Bucuresti si judetele Prahova, Cluj si Brasov, intr-un caz de fraude cu fonduri europene si fapte de coruptie, au descins si la locuinta presedintelui Camerei de Comert Cluj, Stefan Dimitriu, precum si la o firma pe care acesta a condus-o.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Cluj, Florin Stefan Dimitriu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca procurorii au perchezitionat locuinta sa, iar la ora transmiterii acestei stiri se afla la sediul unei firme din conducerea careia a facut parte.

Dimitriu a spus ca procurorii ridica documente legate de o lucrare derulata cu fonduri europene la Luncani, judetul Cluj, fiind vorba despre o lucrare de canalizare, reabilitarea unei gradinite si o lucrare de tratare a apei, executate de Napoca Constructii. Potrivit presedintelui CCI Cluj, valoarea de licitatie a lucrarilor a fost de noua milioane de lei, fara TVA.

Intrebat ce acuzatii sunt aduse de catre procurorii DNA, Dimitriu a raspuns ca ar fi vorba despre o firma din Brasov care a furnizat companiei Napoca Constructii - din conducerea careia facea parte la momentul derularii lucrarilor - un utilaj pentru statia de tratare si epurare a apei.

Procurorii DNA Alba fac, luni, 11 perchezitii in Bucuresti si judetele Prahova, Cluj si Brasov, la sediile unor firme si la locuintele mai multor persoane suspectate de fraude cu fonduri europene si fapte de coruptie. Directia Nationala Anticoruptie a aratat intr-un comunicat de presa ca se fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene si a unor infractiuni de coruptie, fapte care ar fi fost comise in perioada 2011-2014.

Procurorii sunt sprijiniti in acest caz de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Stefan Dimitriu a fost presedintele Consiliului de Administratie al Napoca Constructii pana in ianuarie, cand si-a dat demisia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.