Sebastian Ghita, acuzat de sprijinirea unui grup infractional in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, ramane sub control judiciar dupa ce instanta suprema i-a respins plangerea la masura dispusa de procurorii DNA Ploiesti.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins plangerea deputatului Sebastian Ghita impotriva ordonantei procurorilor DNA privind controlul judiciar, parlamentarul, pus sub acuzare in dosarul omului de afaceri Iulian Hertanu, ramanand sub incidenta masurii preventive, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX reprezentantii biroului de presa al instantei supreme.

Sebastian Ghita, pus sub control judiciar in 17 februarie sub acuzatia de sprijinirea unui grup infractional in dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, a contestat aceasta masura in 19 februarie.

In acelasi dosar au fost pusi sub control judiciar deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, tot pentru sprijinirea unui grup infractional. Si acestia au contestat masura DNA, iar instanta suprema le-a respins ca inadmisibile plangerile. Tot sub control judiciar a fost pus si directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, masura fiind dispusa luni de procurorii anticoruptie. Conform anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.

In acest dosar, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este arestat preventiv alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba.

Conform procurorilor, in perioada 2011 – 2015, presedinte Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fost presedinte al filialei judetene a PSD, a facut demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale - activitati derulate direct sau prin intermediul consilierilor sai personali) la functionari ai S.C. Hidro Prahova si a exercitat presiuni (amenintari cu privire la inlocuirea din functie) asupra directorului general al societatii, pentru ca acestia sa atribuie ilegal asocierii S.C. Grossmann Engineering Group SRL - S.C. Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrari pentru extinderea retelei de canalizare in orasul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a facut presiuni pe durata derularii contractului pentru prelungirea termenelor de executie si efectuarea ilegala de plati.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.