Inscrierea in clasa pregatitoare pentru anul scolar 2015-2016 a inceput de astazi, parintii putand completa cererile pana in 13 martie, online sau la unitatea de invatamant la care se solicita inregistrarea copiilor.

In prima etapa, care are loc in perioada 23 februarie - 13 martie, vor fi inregistrate cererile de inscriere in clasa pregatitoare la scoala de circumscriptie. Parintii vor putea depune cererile online sau la unitatea de invatamant, de luni pana vineri, intre orele 08.00 si 20.00, iar sambata intre orele 09.00 si 13.00.

In perioada 20-21 martie, in unitatile de invatamant si pe site-urile inspectorarelor scolare vor fi afisate listele copiilor inscrisi dupa prima etapa. Locurile ramase libere dupa prima etapa si procedura de repartizare in cea de-a doua etapa de inscriere vor fi afisate pe 23 martie, la unitatile de invatamant si pe site-urile inspectoratelor scolare.

Etapa a doua va avea loc in perioada 24 martie - 3 aprilie, cand vor fi inscrisi copiii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant. In aceasta etapa pot fi depuse solicitarile de inscriere in alta scoala decat cea de circumscriptie. Parintii vor completa o cerere de inscriere, iar repartizarea se va face pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa. In 10 aprilie vor fi afisate, la unitatile de invatamant si pe site-urile inspectoratelor scolare, listele cu copiii inscrisi dupa a doua etapa, scrie MEDIAFAX.

Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile dupa fiecare etapa de inscriere.
Cererile parintilor care nu au reusit sa isi inscrie copiii in niciuna din etape sau orice alta problema aparuta in procesul de inscriere vor fi inaintate inspectoratului scolar si solutionate in perioada 14-17 aprilie. Copiii in varsta de sapte ani care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2014 - 2015 pot fi inscrisi direct in clasa I. Pe 10 aprilie vor fi afisate, la fiecare scoala, listele finale ale copiilor inscrisi in clasa I.

Potrivit Ministerului Educatiei, departajarea in cazul in care numarul de copii este superior numarului de locuri se face in baza unor criterii generale si specifice. Astfel, pot fi inscrisi copiii care au frati in aceeasi scoala, cei care sunt orfani de unul sau de ambii parinti sau cei care au un certificat medical de incadrare in grad de handicap. Daca nu se poate face departajarea dupa aceste criterii generale, sunt aplicate si criteriile specifice, acestea fiind elaborate de fiecare unitate de invatamant in parte, cu mentiunea ca acestea nu pot fi discriminatorii si trebuie sa tina cont de faptul ca toti copiii au drepturi egale.

Citeste si:
Oana Moșneagu și Vlad Gherman se pregătesc să devină părinși: Vrem...
Oana Moșneagu și Vlad Gherman...

Numarul de locuri alocat prin cifra de scolarizare pentru clasa pregatitoare este mai mare decat numarul copiilor care au implinit varsta pentru a incepe invatamantul primar, a precizat Ministerul Educatiei. Inscrierile in invatamantul privat se desfasoara conform aceluiasi calendar din invatamantul de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.