Fostul presedinte al ANSVSA Marian Zlotea a fost trimis in judecata de DNA, alaturi de 14 fosti subalterni, fiind acuzat, printre altele, ca ii obliga pe inspectorii din Bucuresti sa cotizeze lunar la PDL cu cate 3.000 de lei pentru a isi pastra locul de munca.

In perioada octombrie 2009 - mai 2010, Marian Zlotea, fost secretar general adjunct in PDL, in calitate de presedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentalor (ANSVSA), ar fi constituit, impreuna cu sefii directiilor sanitare veterinare (DSVSA) Bucuresti si Ilfov, un grup infractional organizat in scopul de a obtine, direct si prin intermediul subalternilor, foloase necuvenite, prin folosirea abuziva a functiilor detinute, de la agentii economici pe care ii controlau, potrivit procurorilor.

Concret, fostul presedinte al ANSVSA, in repetate randuri, a determinat conducerea DSVSA Bucuresti, respectiv pe Doina Lupu, fost director coordonator, si pe Marius Hofman, fostul adjunct al acesteia, sa abuzeze de functiile detinute pentru procurarea produselor alimentare necesare unor activitati precum atragere a alegatorilor cu pomeni electorale, sustinerea unor evenimente, asigurarea protocolului ANSVSA, dar si al altor institutii, scrie MEDIAFAX.

Zlotea cunostea, potrivit anchetatorilor, faptul ca, la randul lor, sefii DSVSA Bucuresti isi determina subalternii sa se foloseasca de calitatea de inspector pentru a procura aceste produse de la agentii economici pe care ii autorizau si controlau.

In aceeasi perioada, Marian Zlotea ar fi conditionat mentinerea pe functii si pastrarea locului de munca la DSVSA Bucuresti a inspectorilor din cadrul Serviciului Inspectie si Control si Serviciului Igiena Veterinara de plata unei sume lunare in cuantum de 3.000 lei de catre fiecare inspector, reprezentand o cotizatie lunara pentru PDL, plata ce s-a efectuat in perioada ianuarie - mai 2010.

Procurorii il mai acuza pe Zlotea ca, in perioada noiembrie - decembrie 2011, a pretins suma de 143.000 de lei, de la administratorul unor supermarketuri, pentru a favoriza si a proteja magazinele respective de controalele DSVSA judetene si DSVSA Bucuresti. El ar fi primit mita cu ajutorul lui Marius Hofman si Dionisie Caileanu, care era administrator al unor societati comerciale, disimulat, prin incheierea a doua contracte fictive de prestari servicii.

Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

Anchetatorii mai arata ca, in intervalul 2009 - mai 2010, in repetate randuri, Doina Lupu, Marius Hofman si Madalina Podosu, fost director coordonator al DSVSA Ilfov, au pretins si au primit bani sau alte foloase necuvenite ori au acceptat promisiunea unor astfel de foloase, in legatura cu indeplinirea, neindeplinirea sau indeplinirea unui act contrar privitor la indatoririle de serviciu, cu ocazia controalelor sanitar - veterinare si pentru siguranta alimentelor sau in afara acestor controale efectuate la agentii economici de pe raza municipiului Bucuresti.

De asemenea, ei au primit/ au acceptat promisiunea de bunuri necuvenite, in scopul de a-si trafica influenta, intervenind in actul de control al unor subalterni, determinandu-i pe acestia sa nu aplice sanctiuni ori sa aplice amenzi in cuantum minim unor agenti economici din municipiul Bucuresti, mai spun procurorii.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

In acelasi mod au procedat si Iulian Hofman si Robert Bejan, inspectori ai DSVSA Bucuresti, in perioada 2008 - mai 2010, potrivit DNA.
De asemenea, in perioada 2008 - iunie 2010, inculpatii Andreea Hofman (fosta Iancu), Gabriela Macarie, Bogdan Porumbel, Elena Draghici, Ciprian Stanciu, Aurica Mitrana, Aida-Gabriela Pauna, Ionica Sfetcu si Maria Dulgheriu, in calitate de inspectori la DSVSA Bucuresti, in repetate randuri, cu ocazia controalelor efectuate sau in afara acestor controale, dar in legatura cu functia si indatoririle de serviciu, au pretins si au primit bani si bunuri necuvenite de la principalele supermarketuri din tara sau alti agenti economici, pentru a indeplini sau a nu indeplini un act privitoare la atributiile de serviciu.

In cauza, a fost dispusa instituirea masurii sechestrului asupra mai multor imobile si sume de bani ce apartin inculpatilor.

Citeste si:
Controale ANSVSA înainte de Paște. Inspectorii ies masiv pe teren...
Controale ANSVSA înainte de...

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.