Iata ca bebelusul, atat de asteptat, a venit in sfarsit pe lume! Care sunt cele mai frecvente probleme cu care se pot confrunta proaspetele mamici?

Colicile

Temute de toate mamicile, reprezinta cosmarul primelor 3 luni de viata alaturi de cel mic. Stiai ca dincolo de multitudinea de siropele „minune” de pe piata, exista cateva remedii simple si absolut naturale? Iti spunem doar ca, colicile sunt, mai adesea, altceva decat dureri de burtica!

Vindecarea bontului ombilical

Desi igiena locala este suficienta pentru vindecarea fara probleme, multe mame sunt stresate de acest aspect
Alegerea medicului de familie si a pediatrului. Desi multe dintre mame se intereseaza cu privire la asta inainte de a naste, alegerea propriu-zisa si tipul de colaborare pe care il vei avea cu medicul copilului raman aspecte care se rezolva dupa ce bebe a venit pe lume.

Probleme legate de alaptare

Bebelusul nu accepta sanul, plange la san, nu prinde bine mamelonul, pare ca nu se satura, regurgiteaza dupa fiecare supt, vrea sa stea mereu la san? Ei bine, pentru toate probleme in alaptare exista explicatii si solutii simple, care garanteaza succesul alaptarii!

Bebe doarme foarte prost noaptea

Asta este intr-adevar o problema pentru ca risti sa fii foarte obosita, altfel este perfect normal ca macar in primul an de viata, bebelusul sa se trezeasca de mai multe ori pe noapte.

Iritatia de scutec.

Pielea sensibila a bebelusului si frecventa uneori mare a scaunelor sunt factori predispozanti la aparitia iritatiilor de scutec.

Bebe nu ia in greutate „ca la carte”.

Adevarul e ca majoritatea cartilor, ca si multi dintre medicii de familie care se bazeaza pe ele, sunt scrise pentru copii hraniti cu lapte praf. Tabelele de crestere pentru bebelusii alaptati exclusiv sunt diferite, cere-le pe acestea si ghideaza-te dupa ele!

Ecografia de sold.

Efectuata in primele 3 luni de viata ale celui mic, reprezinta singura metoda de diagnostic 100% sigura care poate exclude posibilitatea ca cel mic sa sufere de luxatie congenitala (displazie) de sold.

Citeste si:
Corina Caciuc, partenera lui Laurențiu Reghecampf, a născut cel...
Corina Caciuc, partenera lui...

Vaccinurile.

Pana la varsta de 6 luni, schema de stat recomanda efectuarea mai multor vaccinuri. Dupa administrare, in cazuri rare, cel mic poate face un pic de febra, pe care o vei combate urmand sfaturile medicului.

Raceli

Realitatea este ca pana la 6 luni bebelusii nu prea racesc. Daca totusi se intampla, nu ezita sa consulti cat mai repede medicul, caci la aceasta varsta ceea ce pentru noi pare o raceala banala poate evolua foarte repede.

Refluxul gastroesofagian

Desi neplacut, afecteaza o mare parte dintre bebelusi si doar in rare cazuri este cu adevarat grav si necesita interventii medicamentoase sau analize suplimentare. In general, este suficient sa ridici salteaua bebelusului la 30 de grade si sa te asiguri ca elimina cat mai mult din aerul inghitit in timpul mesei.

Dermatita atopica

Din pacate, mediul poluat in care traim si predispozitia genetica fac ca dermatita atopica sa devina o problema din ce in ce mai frecvent intalnita. Pe masura ce cresc, multi dintre bebelusi scapa de aceasta problema, mai ales daca pielea lor beneficiaza de o ingrijre corespunzatoare.

Citeste si:
Ghidul jachetelor de primăvară: Cele mai frumoase 20 de modele cu...
Ghidul jachetelor de...

Tu cu ce probleme te-ai mai confruntat in primele 6 luni de viata ale bebelusului?

Citeste mai multe despre bebelusi in Clubul Bebelusilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.