Articolele pirotehnice vor fi etichetate cu un numar de inregistrare, bazat pe un sistem de numerotare uniform si care va contine detalii privind institutia care a autorizat produsele si categoria careia ii apartin, toate aceste informatii urmand a fi pastrate cel putin 10 ani.

Noile prevederi au fost aprobate de Guvern, miercuri, prin hotarare. Astfel, articolele pirotehnice vor fi etichetate cu un numar de inregistrare bazat pe un sistem de numerotare uniform. Numarul de inregistrare va contine informatii cu privire la organismul/institutia care a emis certificatul de examinare, certificatul de conformitate, care a aprobat sistemul calitatii respectivului produs conform procedurii de evaluare, precum si categoria de articol pirotehnic pentru care este certificata conformitatea.

Producatorii si importatorii de articole pirotehnice vor avea obligativitatea de a tine un registru cu toate numerele de inregistrare ale articolelor pirotehnice produse sau importate de ei, impreuna cu denumirea lor comerciala, tipul si subtipul generic, daca este cazul si locul de productie, timp de cel putin 10 ani dupa ce articolul pirotehnic a fost introdus pe piata, scrie MEDIAFAX.

Actul normativ stabileste ca producatorul sau importatorul va furniza autoritatilor competente si autoritatilor de supraveghere a pietei din toate statele membre, la cerererea motivata a acestora, toate informatiile inregistrate in registrul articolelor pirotehnice. In cazul in care producatorul sau importatorul isi inceteaza activitatea, acesta va transfera registrul cu toate informatiile inregistrate catre autoritatea de supraveghere a pietei. Nerespectarea acestor conditii de catre producatorii si importatorii de articole pirotehnice constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.