In prezent cresele din Romania primesc copii cu varste intre 6 luni si 3 ani.

Este solutia la care apeleaza multe mame care trebuie sa se intoarca la serviciu si nu au pe nimeni disponibil sa le ajute cu ingrijirea nepotilor. Este insa cresa cea mai buna idee pentru un copil atat de mic?

In afara mamelor care sunt absolut fortate de imprejurari sa ii duca pe cei mici la cresa, exista si o alta categorie de mame, care isi doresc ca micutii lor sa mearga la cresa.

Parintii pot prefera cresa in defavoarea bonei sau a unei bunici pentru ca se gandesc ca la cresa copilul va beneficia de ocazia de a petrece mai mult timp in compania altor copii de varsta sa, va socializa si va avea ocazia sa invete lucruri noi.

Este un copil mai mic de 3 ani pregatit sa faca fata mersului zilnic la cresa?

Acesta este un aspect mai putin luat in calcul de catre parinti, din pacate. Cresterea unui copil nu este usoara, iar transferul unei parti din responsabilitate pe umerii „statului” ai cresei, in acest exemplu concret te poate face sa speri ca vei scapa mai

Inainte de varsta de 3 ani, copiii au o idee foarte vaga despre cum trece timpul. Ei nu anticipeaza, ci traiesc in prezent, cu tot sufletul lor.
Timp de 8 ore pe zi, prezentul lor inseamna, intr-adevar, compania altor copii si activitati macar noi, daca nu neaparat interesante pentru ei.
Dar inseamna si 8 ore departe de mediul cald si familiar al casei, 8 ore departe de mama care cine stie unde este si cand vine. Si inseamna de asemenea 8 ore in care copilul, la o varsta atat de frageda, este privat de atentia si afectiunea necontenite ale unui adult.

Oricat de bine intentionat ar fi personalul cresei, este imposibil sa suplinesti nevoia de afectiune pe care o au acesti micuti, „aruncati” deodata departe de tot ceea ce au cunoscut pana atunci.

Citeste mai multe despre cresa in CLUBUL BEBELUSILOR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.