Cu aproximativ 2,25 miliarde de cesti consumate zilnic in toata lumea, cafeaua este, fara doar si poate, una dintre cele mai populare bauturi din lume.

Este consumata in diferite forme, la ibric, la filtru sau mai usor si confortabil, la espressor. De cele mai multe ori cafeau face parte din ritualul de dimineata sau este energizantul ideal inainte de o intalnire importanta, la birou. Cafeaua consumata cu moderatie poate fi o parte componenta a unei diete sanatoase si echilibrate pentru un adult, iar studiile au demonstrat ca poate avea si influente benefice asupra sanatatii.

Cafeaua poate imbunatati unele functii ale creierului. Cofeina este cea care ajuta creierul sa dea un randament superior in ceea ce priveste memoria, timpii de reactie, dispozitia sau vigilenta. Face acest lucru blocand anumiti neurtransmitatori si permitand altora, cum ar fi dopamina, sa creasca.

  1. Cercetarile au aratat ca bautorii de cafea pot arde mai eficient caloriile si, indirect, se pot bucura de o energie sporita. Cafeina creste nivelul de adrenalina din sange si s-a dovedit ca este una dintre putinele substante care ajuta la dizolvarea grasimilor.
  2. Cafeaua contine mai multi nutrienti cum ar fi vitaminele B2, B3, B5, dar si Mangan, Magneziu si Potasiu.
  3. Studiile au concluzionat ca incidenta diabetului de tip 2 (non-insulino-dependent) este mai scazuta la persoanele care beau cafea. Acest fenomen are loc atat datorita magneziului si cromului ajuta corpul sa foloseasca insulina, dar si faptului cantitatii mari de antioxidanti din cafea.
  4. Cercetatorii au mers mai departe si au constatat ca bautorii de cafea prezinta un risc mai scazut de afectiuni ale inimii si ale ficatului. Totusi, cafea nu are rol in preventia diferitelor afectiuni, ci, statistic s-a constatat o incidenta mai scazuta a problemelor amintite la cei care consuma cafea.
Astfel, exista motive solide pentru a introduce sau pastra cafeaua in alimentatia zilnica sau ocazionala. Daca acasa alegerea este mai simpla in ceea ce priveste brand-ul de cafea dorit, la birou de multe ori exista limitarea cafelei la filtru sau a celei din automate. La Fantana, singurul furnizor de solutii de apa si cafea pentru birou de pe piata, a devenit anul trecut distribuitor Lavazza pentru HoReCa si office si a creat o gama variata de abonamente de cafea destinate companiilor. Pachetele reprezinta solutii complete, care includ cafea, un espressor profesional, livrarea, instalarea, pregatirea pentru utilizare si mentenanta. La Fantana a dezvoltat 5 abonamente: Adagio, Allegretto, Vivacissimo, Presto si Lirica. Impreuna cu espressoarele asociate fiecaruia, acestea transforma biroul intr-un adevarat coffee shop.

Pentru capsule sunt disponibile trei arome: Lavazza Intenso, obtinuta din Arabica din Brazilia si America de Sud si Robusta din Sud-Estul Asiei, Lavazza Crema Dolce, o compozitie 100% Arabica din Brazilia si India si Lavazza Decaffeinato, realizata integral din boabe Arabica. Lavazza Super Crema, oferita impreuna cu abonamentul Lirica, este un amestec de boabe de soiuri dulci din Brazilia, America Centrala si Indonezia.

Companiile care au deja solutii de apa de la La Fantana, pot de acum sa le ofere angajatilor un pachet complet, compus din apa proaspata si curata si cafea de calitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.