Presedintele Klaus Iohannis saluta inaugurarea mandatului noului presedinte al Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarović, apreciind ca alegerea acesteia reprezinta un moment important in politica interna croata, dar si un nou inceput al relatiilor foarte bune dintre Romania si Croatia.
Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului saluta inaugurarea mandatului noului presedinte al Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarović. "Alegerea doamnei Kolinda Grabar-Kitarović reprezinta un moment important in politica interna croata, fiind prima femeie politician care castiga functia suprema in stat prin sufragiu universal direct, dar si un nou inceput al relatiilor foarte bune dintre Romania si Croatia", mentioneaza sursa citata. La Zagreb, la festivitatea de depunere a juramantului si de inaugurare a mandatului presedintelui Republicii Croatia, va participa, din partea presedintelui Romaniei, consilierul prezidential Andrei Muraru, scrie MEDIAFAX.

"Prezenta unui reprezentant al Presedintelui Romaniei la ceremoniile de depunere a juramantului de catre doamna Kolinda Grabar-Kitarović se inscrie in contextul general al bunelor raporturi bilaterale dintre Romania si Croatia, cu scopul intensificarii dialogului, dinamizarii cooperarii economice si consolidarii cooperarii romano-croate in plan regional, european si international", se mai arata in comunicat. Mandatul noului presedinte incepe pe 19 februarie, la incetarea mandatului presedintelui Ivo Josipović. Romania a recunoscut Croatia la 18 ianuarie 1992, iar relatiile diplomatice au fost stabilite la 29 august 1992.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.