Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti si Asociatia Brand de Tara invita publicul, intre 21 si 24 februarie, sa sarbatoreasca impreuna Dragobetele, un eveniment care face parte din proiectul cultural "Anotimpuri la Muzeul Satului: Primavara. Sarbatorile Tineretii".
Dragobetele, patronul dragostei si al bunei dispozitii in traditia populara romanesca, mai este numit Cap de Primavara, Cap de Vara, fiu al Babei Dochia, Sant Ion de primavara si logodnicul pasarilor si este identificat cu zeii antici ai iubirii. Sarbatoarea dragostei - Dragobetele era celebrata in satele romanesti prin cateva practici rituale care marcheaza sfarsitul iernii si inceputul primaverii, moment in care oamenii rezoneaza cu natura renascuta, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Programul manifestarii cuprinde expozitia de fotografie "Dragobetele saruta fetele!", aflata la a patra sa editie si deschisa publicului in sala "Gheorghe Focsa", organizata impreuna cu Asociatia Bucurestiul meu drag, prezentari de costume, spectacole de cantece si dansuri, concursuri cu premii, sedinte foto pentru perechile de indragostiti, targ cu mesteri populari veniti din toate zonele tarii si gastronomie traditionala. Persoanele care poarta numele lui Dragobete - Draga, Draguta, Dragan, Dragos - au acces gratuit la evenimente (pe baza cartii de identitate).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.