Directorul Romarm, Dan Tache, arestat pentru abuz in serviciu, nu poate justifica 100.000 de dolari si 35.000 de euro, Agentia Nationala de Integritate cerand comisiei de specialitate de la Curtea de Apel Brasov sa ii verifice averea.

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca exista o diferenta nejustificata de 100.000 de dolari si 35.000 de euro intre averea dobandita si veniturile realizate de Dan Tache, director general al Companiei Nationale Romarm SA si fost director general adjunct al SC Carfil SA, in perioada 30 iulie 2010 - 27 august 2013.

"Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Brasov in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Tache Dan in perioada exercitarii functiilor publice", se arata intr-un comunicat de presa al ANI, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Dan Tache a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare si elementele identificate, insa directorul Romarm nu a depus la dosar un punct de vedere.

Dan Tache si seful sucursalei Romarm din Brasov, Aurel Veltan, au fost arestati in 11 februarie, pentru abuz in serviciu, in legatura cu incheierea ilegala a unor contracte de prestari servicii cu SC Gold Trans Tur SRL, care a incasat peste 770.000 de lei fara a executa serviciile prevazute. In acelasi dosar, Tribunalul Brasov a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Daniel Liliac, administratorul SC Gold Trans Tur SRL, acuzat de complicitate la abuz in serviciu, in forma continuata, si complicitate la tentativa la infractiunea de abuz in serviciu.

Potrivit DNA, in perioada iulie 2013 - iulie 2014, la initiativa directorului general al Romarm, Dan Tache, si in urma unei intelegeri cu Daniel Liliac, Aurel Veltan, in calitate de director general al SC Carfil SA (filiala a Romarm), a incheiat sase contracte de prestari servicii cu SC Gold Trans Tur SRL, cu incalcarea procedurilor de achizitie publica. De asemenea, Veltan ar fi intocmit si alte inscrisuri pentru perfectarea acestor contracte (decizii de comitet director, procese verbale, referate).

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

Conform procurorilor anticoruptie, contractele aveau acelasi obiect, respectiv igienizarea, curatarea, ecologizarea unor spatii, hale de productie, din incinta societatii brasovene, contaminate cu substante toxice, metale grele si cianuri rezultate din procesul tehnologic de productie.

Anchetatorii mai spun ca, actionand in acelasi mod si pentru a-l favoriza pe Daniel Liliac, directorul general Aurel Veltan a incheiat un alt contract, avand ca obiect cumpararea a doua mijloace fixe, un strung si o masina de filetat, pentru pretul de total de 48.646 lei, contract perfectat cu incalcarea procedurilor de achizitie publica, stiind ca toate ofertele pentru aceasta achizitie au fost depuse de Daniel Liliac, cel care era adevaratul beneficiar al contractului. Contractul nu a mai fost executat datorita interventiei organelor judiciare, dupa efectuarea perchezitiei la sediul Carfil SA contractul fiind reziliat.

Citeste si:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, acuzaţi de abuz în...
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.