Libraria Carturesti Carusel, cea mai noua librarie-concept din reteaua omonima, va fi deshisa joi, de la ora 10.00, intr-o cladire-monument istoric din Centrul Vechi al Bucurestiului, promitandu-le vizitatorilor "un spatiu pentru lectura, socializare si explorare artistica".

Situata pe strada Lipscani, la numarul 55, libraria se desfasoara pe sase niveluri insumand 1.000 de metri patrati, in aceasta cladire care isi va redeschide usile, dupa un sfert de secol, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Conform sursei citate, prima "calatorie" in "Caruselul luminii" - cum a fost supranumit spatiul noii librarii - va fi marcata joi, de la ora 20.00, printr-un concert al trupei Silent Strike si prin proiectii video create de Dan Basu. Cu un bistro la ultimul etaj, un spatiu multimedia la subsol si o galerie dedicata artei contemporane la primul etaj, libraria se pregateste sa spuna o noua poveste pe o strada cu o vibranta traditie comerciala, se mai arata in comunicatul citat.

Acest edificiu din secolul al XIX-lea este un monument istoric de interes local, potrivit Listei monumentelor istorice din Romania. Imobilul a intrat in posesia familiei de bancheri Chrissoveloni, in 1903, iar, in perioada comunista, a fost confiscat si transformat in magazinul Familia. Dupa 1990, imobilul a fost recuperat si reabilitat de proprietarul actual, Jean Chrissoveloni, cu ajutorul biroului de arhitectura Square One.

"Ne-am structurat propunerea in jurul ideii de comunicare intre vechi si nou. Folosind un limbaj contemporan, am redus la minim elementele cromatice pentru a lasa loc jocului de lumini si umbre generat de luminatorul central. Forma sinuoasa si diafana a supantelor genereaza dinamica si adauga ritmicitatii si simetriei cladirii un caracter ludic, asemenenea unui carusel in miscare", au declarat reprezentantii Square One.

Potrivit lui Daniel Voinea, reprezentantul retelei Carturesti, noua librarie Carturesti Carusel este in egala masura o destinatie si un punct de plecare. "Cand intri in Carusel, dupa fireasca uimire provocata de calitatile acestei impresionante cladiri, nu iti vine sa te odihnesti, ci sa cauti, sa cotrobai, sa te lasi purtat de pasi in timp ce ideile curg. Nu avem cum sa nu profitam de toata energia asta, aici trebuie sa se intample ceva memorabil", a mai spus Daniel Voinea.

Citeste si:
Libraria Delfin: Cel mai bun prieten al milenarilor iubitori de litera
Libraria Delfin: Cel mai bun...

Carturesti este un concept store care functioneaza ca o librarie si ca agent cultural. Prima librarie din reteaua Carturesti a fost lansata la sfarsitul anului 2000. In prezent, reteaua Carturesti numara 16 librarii-concept cu acelasi nume, in Bucuresti si in alte orase din Romania.

Carturesti lucreaza cu peste 300 de furnizori din tara si din strainatate, oferind peste 15.000 de carti diferite, 5.000 de albume muzicale, 1.500 de albume de arta, 500 de filme si 400 de sortimente de ceaiuri. De asemenea, Carturesti gazduieste anual peste 300 de evenimente culturale. In librariile Carturesti au avut loc intalniri cu unii dintre cei mai cunoscuti scriitori si artisti din lume, printre care Mario Vargas Llosa, Ibrahim Ferrer, Pascal Bruckner, Jonathan Coe si Frederic Beigbeder, potrivit site-ului retelei de librarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.