Calendarul inscrierii in invatamantul primar a fost decalat cu o saptamana, fata de proiectul supus dezbaterii publice, astfel ca prima etapa a inscrierilor la clasa pregatitoare incepe in 16 februarie, iar inscrierea direct in clasa I in 23 februarie, potrivit unui ordin al ministrului Educatiei.

"Am trimis, vineri, la Monitorul Oficial, ordinul privind inscrierea in invatamantul primar. Pregatirile pentru inscrierea in pregatitoare prima etapa incep in 16 februarie, iar pentru a doua etapa in 23 martie", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Educatiei, Mihai Sorin Campeanu.

Astfel, in 16 februarie, vor fi afisate, la fiecare unitate de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar, circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate.

Tot atunci vor fi afisate: programul de completare a cererilor tip de inscriere, programul de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitata de parinti, informatiile care permit parintilor sa cunoasca activitatea specifica clasei pregatitoare si criteriile de departajare elaborate de fiecare scoala.

Intre 16 si 27 februarie, vor fi organizate in scoli intalniri pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, in anul scolar 2015 - 2016, in invatamantul primar. In perioada 18 - 26 februarie, va fi organizata in scoli Ziua portilor deschise, in care parintii si copiii pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul unitatii de invatamant. Intre 23 februarie si 13 martie, vor fi completate de parinti, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, cererile-tip de inscriere.

Pe 20 - 21 martie vor fi afisate listele cu candidatii inmatriculati, locurile ramase libere si copiii neinscrisi dupa prima etapa. Locurile ramase libere dupa prima etapa si procedura de repartizare in cea de-a doua etapa de inscriere vor fi afisate, la unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului, pe 23 martie. Cererile de inscriere, in aceasta etapa, vor fi depuse la secretariatul scolii in perioada 24 martie - 3 aprilie. Listele finale cu copiii inscrisi in clasa pregatitoare vor fi afisate pe 10 aprilie.

Citeste si:
Cum poți câștiga un bilet la ecomTEAM 2022 sau cum te poți înscrie...
Cum poți câștiga un bilet la...

Cererile parintilor care nu au reusit sa isi inscrie copiii in niciuna din etape sau orice alta problema aparuta in procesul de inscriere vor fi inaintate inspectoratului scolar si solutionate in perioada 14 - 17 aprilie.

Copiii de 7 ani care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2014 - 2015 pot fi inscrisi direct in clasa I.

In perioada 23 februarie - 13 martie 2015, vor fi depuse solicitarile de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea copilului la scoala de circumscriptie, iar intre 23 martie si 3 aprilie se depun solicitarile de inscriere parintii care solicita inscrierea in alta scoala decat cea de circumscriptie.

Cererile de inscriere la scoala de circumscriptie se solutioneaza in perioada 16 - 20 martie, iar la alta unitate, in intervalul 7 - 9 aprilie. Pe 10 aprilie vor fi afisate la fiecare scoala listele finale ale copiilor inscrisi in clasa I.

Citeste si:
Sansa la educatie. Un barbat de 36 de ani s-a inscris in clasa I
Sansa la educatie. Un barbat...

Ministerul Educatiei a aprobat, pentru anul scolar 2014 - 2015, 665.000 de locuri in gradinite, 925.000 de locuri in invatamant primar, 830.000 in invatamant gimnazial (din care 810.000 in invatamant cu frecventa - zi si 20.000 in invatamant cu frecventa redusa), 180.000 in invatamantul liceal si 51.000 in invatamantul profesional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.