Numarul animalelor si pasarilor sacrificate a scazut anul trecut la bovine si a crescut la porcine, ovine, caprine si pasari, greutatea in carcasa a acestora fiind mai mare, fata de 2013, la toate speciile.

Astfel, nnumarul de bovine sacrificate a scazut cu 6,7%, iar greutatea acestora in carcasa a crescut cu 13,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate, cu 2,2%, cat si al greutatii in carcasa, cu 0,3%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 20,7%, respectiv cu 9,1%. In unitatile industriale specializate, numarul de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 6,2%, respectiv cu 5,5% .

In ceea ce priveste ovinele si caprinele sacrificate, INS noteaza ca numarul si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 28,5%, respectiv cu 63,4%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate cu 46,3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 51,3%, scrie MEDIAFAX.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 11,6%, respectiv cu 19,4%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 5,3% la numarul pasarilor sacrificate si cu 6,2% la greutatea lor in carcasa. In perioada decembrie 2013 - decembrie 2014, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa s-au inregistrat in lunile decembrie la porcine si aprilie la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.

In luna decembrie 2014, fata de aceeasi luna a anului precedent, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, iar la porcine, ovine si caprine si pasari a crescut. Greutatea in carcasa a acestora a scazut la bovine si porcine si a crescut la ovine si caprine si pasari.

Numarul de porci sacrificati in decembrie a crescut cu 1,4%, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 2,6 %. Sacrificarile de porci in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 29,6% din totalul porcinelor sacrificate in luna decembrie. In unitatile industriale specializate numarul de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 2,4%, respectiv cu 3,4%.

Citeste si:
Un scurtmetraj regizat de pasari invita oamenii sa se implice in...
Un scurtmetraj regizat de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.