Primarul Constantei, Radu Mazare, este audiat, vineri, la DNA Constanta, el sustinand ca a fost chemat de procurori pentru un dosar in care este suspect, vizand un teren din statiunea Mamaia care a fost vandut de Consiliul Local Constanta.

"Astazi merg la DNA Constanta intr-un dosar in care sunt vreo doua-trei acuzatii, una dintre ele fiind pentru un teren vandut in statiunea Mamaia, in anul 2004, terenul de sub celebra cladire castel. Castelul a fost privatizat si terenul a fost ulterior cumparat de la Consiliul Local, prin votul Consiliului Local si cu evaluare. Eu sunt suspect in dosarul asta de la DNA Constanta de mai multa vreme, pentru fel de fel de bazaconii din astea. Acum nu stiu ce vrea (DNA -n.r.) sa-mi aduca la cunostinta. Mi-am luat avocat, ma prezint la ora 13.00 si asta e, asta este viata mea de zece ani", a spus Radu Mazare, inainte de a merge la DNA Constanta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca se asteapta sa fie retinut, el a spus ca nu crede, dar ca, oricum, si-a luat o geaca groasa. "Cred ca judecatorii sunt singurii care te salveaza si-ti fac dreptate. Si ma bucur din suflet pentru prietenul meu Marian Oprisan", a adaugat Mazare.

Procurorii DNA au facut perchezitii, joi, la sediul Primariei Constanta, precum si la sediile mai multor firme, intre care si SC Soti Cable Neptun SRL, a omului de afaceri Sorin Strutinsky, fiind verificate contractele incheiate intre acestea si Primaria Constanta.

Primarul Radu Mazare a asistat la perchezitii mai putin de o ora, dupa care a fost lasat de anchetatori sa plece. Mazare a spus, la plecare ca "astazi este liber sa plece", asa ca va merge sa faca "o tura" cu caiacul, pentru ca este posibil ca "maine sa nu mai apuce".

"Au ramas in primarie viceprimarul Fagadau, sefa mea de cabinet si ceilalti colegi ai mei, ca sa predea documentele, care sunt pentru o perioada indelungata. Vor sa ia documentele cu societatea de televiziune unde am fost angajat (SC Soti -n.r.), de la ziar, cu firma care strange gunoul si care are contract cu Primaria de prin '90 si ceva. A sunat ofiterul judiciar la procuror, este vorba despre contracte din 2007 incoace, contracte care au mai fost verificate, si autorizatiile de constructie pentru doua societati, pentru constructia mall-ului de la Maritimo si cealalta pentru un centru comercial care nu s-a mai construit", a spus Radu Mazare.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Anchetatorii au ridicat la perchezitii documente, respectiv facturi, chitante, extrase de cont, privind contracte incheiate de Primaria Constanta cu mai multe firme dintre cele vizate in acest dosar. Astfel, sunt cautate documentele referitoare la relatiile dintre Primaria Constanta si SC Tripont Invest SRL si SC Property Development SRL, in perioada 2007-2010, pentru constructia unor centre comerciale tip mall in municipiul Constanta, in special actele privind solutionarea cererilor de eliberare a certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de construire. De asemenea, sunt vizate toate contractele incheiate de Primaria Constanta cu SC Soti Cable Neptun SRL, SC Conpress Holding, SC Polaris M Holding SRL si SC Conpress Group SRL.

Potrivit unor documente ale procurorilor, cercetarile in acest dosar au la baza sesizarea facuta de Agentia Nationala de Integritate, care cerea DNA sa il verifice pe Radu Mazare pentru conflict de interese, dupa ce Primaria Constanta a acordat contracte in valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding si Soti Cable Neptun, al caror asociat, Sorin Strutinsky, este in relatii comerciale cu Mazare in opt societati.

Citeste si:
S-au pus în vânzare biletele la Romanian Agri Trade Summit, primul...
S-au pus în vânzare biletele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.