Adriean Videanu va fi cercetat sub control judiciar in cel de-al doilea dosar al Alinei Bica, in timp ce fosta sefa a DIICOT, consilierul acesteia Florentin Mihailescu, Dorin si Alin Cocos raman in arest, a declarat avocatul lui Videanu, Cristian Ene.

Decizia a fost luata in cursul noptii de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la contestatiile inculpatilor privind masura arestarii preventive dispusa pe 31 ianuarie in acest dosar.

Astfel, instanta a decis ca Videanu sa fie cercetat sub control judiciar cu interdictia de a parasi tara, in timp ce Alinei Bica, consilierul acesteia Florentin Mihailescu, Dorin si Alin Cocos vor ramane in arest, a precizat avocatul lui Videanu, scrie MEDIAFAX.

Hotararea este definitiva.

In dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale, Bica este urmarita penal pentru luare de mita (doua infractiuni), abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni) si favorizarea faptuitorului.

Videanu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, dupa ce Alina Bica, in februarie 2014, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui numar de 80 de actiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz -Interagro in care era cercetat Videanu.

Astfel, arata procurorii, Bica i-ar fi facilitat lui Videanu reintroducerea in circuitul economic a celor 80 de actiuni, creand posibilitatea instrainarii lor catre persoane interpuse si sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a si intamplat.

In acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat pentru ca l-ar fi favorizat pe omul de afaceri Ioan Niculae, iar prin interventiile sale in sprijinul firmei Interagro ar fi fost pus in pericol sistemul energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Procurorii DNA mai arata ca, in cursul anului 2013, dupa preluarea functiei de procuror-sef al DIICOT, Alina Bica, in urmarirea intereselor lui Ovidiu Tender, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare in dosarul Carom, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata in cauza respectiva, de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu executare in regim de detentie.

Citeste si:
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...
Ana Morodan, primele...

In acelasi dosar, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta, pentru ca ar fi intervenit la comisia din ANRP din care facea parte si Alina Bica pentru ca omul de afaceri Gheorghe Stelian sa primeasca, in 2011, despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.