Tribunalul Bucuresti a decis, joi, arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzat de spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la abuz in serviciu.

Masura dispusa de Tribunalul Bucuresti este executorie, Rudel Obreja urmand sa fie incarcerat la Arestul Politiei Capitalei. Decizia de arestare preventiva poate fi contestata de Rudel Obreja la Curtea de Apel Bucuresti.

Rudel Obreja a declarat joi, inainte de pronuntarea deciziei instantei , ca "se doreste un denunt al sau" impotriva Elenei Udrea, pe care insa nu il va face, pentru ca el "nu spune ceea ce vor procurorii". "Se poarta denunturile astazi si toata lumea face denunturi (....) Asta se doreste: un denunt al meu impotriva doamnei Udrea, pe care nu il voi face, ca nu am cu ce. (...) Obreja nu spune ceea ce vor procurorii", a adaugat fostul presedinte al FRB, scrie MEDIAFAX.

Obreja a mai spus ca tara trebuie "sa se insanatoseasca dupa 25 de ani de coruptie", dar trebuie sa existe si curajul de a spune cand lucrurile nu stau asa.

"Astazi, cu ajutorul dumneavoastra (al presei - n.red.), si nu va acuz, constat ca se intampla niste lucruri periculoase. Nimeni nu mai are curaj sa conteste niste lucruri puse pe masa, de catre procurori, din cauza acestei avalanse de arestari, care se fac cu prezenta dumneavoastra, lucruri in parte necesare acestei tari. Tara asta trebuie sa se insanatoseasca o data, dupa 25 de ani de coruptie, insa trebuie sa avem curajul sa spunem cand lucrurile nu stau asa, sa avem curajul sa le spunem, nu sa procedam cum au procedat cate unii care au inceput sa faca denunturi si sa fie batuti de femei", a precizat Obreja.

In dosarul "Gala Bute", primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita, fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu si fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetati in arest la domiciliu, decizia fiind luata miercuri de Tribunalul Bucuresti.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Procurorii au cerut avizarea de catre Camera Deputatilor a solicitarii de arestare preventiva a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, care va fi analizata duminica in Comisia juridica.

Avizul a fost cerut dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala pe numele Elenei Udrea si pentru luare de mita. DNA a solicitat atat avizarea urmaririi penale pentru noua fapta, cat si incuviintarea arestarii preventive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.