Judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla si-a prezentat demisia din functie, miercuri, in Plenul CC, invocand presiunile exercitate asupra institutiei in legatura cu exercitarea atributiilor sale, dupa ce DNA a inceput urmarirea penala in cazul sau, pentru fapte de coruptie.

Plenul Curtii Constitutionale a luat act de demisia lui Toni Grebla, iar presedintele CC a constatat incetarea mandatului acestuia.

"Astazi, 4 februarie 2015, domnul Toni Grebla s-a prezentat la sediul Curtii Constitutionale si a comunicat Plenului decizia de a demisiona din functia de judecator al Curtii Constitutionale. Plenul Curtii Constitutionale a luat act de decizia sa, iar Presedintele Curtii Constitutionale a constatat, in temeiul art.67 alin.(1) lit.a) si alin.(2) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, incetarea mandatului de judecator al Curtii Constitutionale al domnului Toni Grebla", se arata intr-un comunicat de presa al CC.

Curtea a constatat ca actul demisiei a survenit pe fondul presiunilor exercitate asupra instantei constitutionale in legatura cu exercitarea atributiilor sale prevazute de Legea fundamentala, scrie MEDIAFAX.

"In acest context, Curtea Constitutionala subliniaza necesitatea respectarii prezumtiei de nevinovatie, a respectarii tuturor drepturilor si garantiilor procesuale in activitatea de urmarire penala, precum si a respectarii dreptului la imagine a persoanei, ca expresie a principiilor consacrate la art.1 alin.(3) si art.23 alin.(11) din Constitutie", a precizat sursa citata.

Inainte de a-si prezenta demisia, Toni Grebla a fost la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a-i fi prezentate noile acuzatii in dosarul de coruptie.

Procurorii DNA au cerut, marti, aviz de la Senat pentru arestarea preventiva si trimiterea in judecata a lui Toni Grebla, in dosarul in care a fost acuzat initial de trafic de influenta, constituirea unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, in scopul obtinerii de bani sau bunuri necuvenite.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.