Fostul presedinte al Directoratului CFR Calatori, Vasile Secara, a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de santaj, de catre procurorii DNA Brasov, in dosarul in care este cercetat si fostul director al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Calatori Brasov, Gheorghe Radulescu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov au dispus, marti, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, pana in 3 aprilie, fata de Vasile Secara, presedintele directoratului SNTFC "CFR Calatori" SA la data faptelor, cercetat pentru santaj, scrie MEDIAFAX.

"Incepand cu luna august 2014, in calitate de director al SNTFC «CFR Calatori SA», in baza unei intelegeri prealabile cu inculpatul Radulescu Gheorghe - directorul SRTFC BRASOV (cercetat in aceeasi cauza in stare arest la domiciliu), a efectuat acte de constrangere morala (ex. convorbire telefonica din care rezulta amenintarea cu evacuarea din locuinta de serviciu si cu desfacerea contractului de munca) asupra unui angajat al SRTFC Brasov, cu scopul de a-l determina pe acesta din urma sa renunte la un litigiu de munca inregistrat la Tribunalul Brasov, prin care solicita sa fie repus in functia de director al SRTFC Brasov", au scris procurorii in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

Anchetatorii sustin ca Vasile Secara urmarea sa il ajute pe Gheorghe Radulescu sa-si pastreze functia in care tocmai fusese numit, evitand astfel o posibila reintegrare in functia de director al SRTFC Brasov a lui Ioan Stegaru.

In perioada in care se afla sub controlul judiciar, Vasile Secara are interdictie sa paraseasca tara si sa comunice cu mai multe persoane indicate de procurori. De asemenea, Secara este obligat sa se prezinte la DNA Brasov ori de cate ori este chemat, sa mearga la politie in zilele stabilite prin programul de supraveghere si sa anunte procurorii daca isi schimba locuinta.

Vasile Secara a demisionat luni din functia de presedinte al Directoratului CFR Calatori, pe care o detinea din aprilie 2014.

Fostul director al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Calatori Brasov, Gheorghe Radulescu, este din 29 ianuarie in arest la domiciliu, fiind acuzat ca l-a santajat pe fostul sef al serviciului, Ioan Stegaru, cu care are pe rolul Tribunalului Brasov un litigiu de munca. Radulescu a mai fost sef al CFR Calatori Brasov timp de opt ani, in perioada 1998 - 2006, iar in locul lui a fost numit Ioan Stegaru. In 2012, Stegaru a fost concediat, dar si-a recastigat locul prin instanta, in ianuarie 2014. Acesta nu a stat insa mult in functie pentru ca, in iulie anul trecut, a fost din nou inlocuit cu Radulescu.

Citeste si:
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...
Ana Morodan, primele...

Stegaru a dat din nou compania in judecata, cerand sa fie repus in functie. Dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Brasov in 21 iulie 2014, avand ca obiect "litigii de munca - anulare act". Radulescu a incercat sa-l convinga pe Stegaru sa renunte la actiunea in instanta, avand sustinerea sefilor lui de la Bucuresti - Vasile Secara si seful oficiului juridic al SNTFC, Nicolae Berindeanu, cercetati si ei in acest dosar.

Intre cei doi exista un conflict mai vechi, dupa ce Radulescu l-a acuzat pe Stegaru ca si-ar fi modernizat apartamentul, locuinta de serviciu, cu banii CFR. In urma cu cativa ani, Gheorghe Radulescu a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov impotriva lui Stegaru, pe care il acuza de "gestiunea frauduloasa" a 10.000 de euro din bugetul sistemului feroviar. La aceste acuzatii, Ioan Stegaru se apara spunand ca a fost vorba despre un bun comun, care ramane in proprietatea statului. In urma plangerii, Stegaru nu a fost trimis in judecata.

Citeste si:
CFR a anunțat că intră în grevă generală de luni
CFR a anunțat că intră în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.